PEYGAMBER SEVDALILARI SALONA SIĞMADI

PEYGAMBER SEVDALILARI SALONA SIĞMADI

Bilecik Müftülüğü’nün düzenlediği Mevlid-i Nebi Haftası programına katılım oldukça yoğun oldu. Peygamber sevdalıları, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu hınca hınç doldurdu.

Bilecik Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Prof. Dr. M. Cevat Akşit’in konuşmacı olarak katıldığı konferans düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa halkın katılımı oldukça yoğun oldu. Peygamber sevdalıları, salonu hınca hınç doldurdu.

Televizyon ekranlarının tanıdık simalarından Prof. Dr. M. Cevat Akşit’in ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı konferansına, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, civar ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

peygamber-sevdalilari-salona-sigmadi2.jpg

Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, programın açılışında yaptığı konuşmada, Peygamber efendimizi anmak ve anlamak adına düzenlenen bu etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Peygamber efendimizin izinden gitmek Müslüman Türk milletinin her bir ferdine önemli görevler düştüğünü ifade eden Müftü Akkuş, şöyle devam etti:

“Biz necip bir milletin mensuplarıyız. Peygamber efendimizin izini takip eden ecdadımız, dünyanın dört bir tarafına adalet, merhamet, şefkat, haysiyet ve onuru götürdü. Aman diyene sahip çıktılar, zulmün yerine adaleti tesis ettiler ve ayrım yapmadan insana insanca muamele gösterdiler. Bizi izzet ile ikbal ile temsil ettiler. Ne yazık ki onların takip ettiği nurlu izi biz takip edemedik, kaybettik. Kaybedince ana yoldan tali yollara sapmaya başladık ve bu yollar bizi yanlışlara, oyalanmalara, zararlara götürdü.

peygamber-sevdalilari-salona-sigmadi3.jpg

Bugün bizim üzerimize düşen Müslüman Türk milleti olarak Peygamber efendimizin örnekliğini alıp onun izini yeniden bulup anlamak, öğrenmek ve hikmetine göre yaşayarak o anlam içerisinde olmalıyız. İşte bu toplantılar buna vesile olacaktır diye ümit ediyorum” dedi.

Müftü Necati Akkuş’un ardından konuşan Vali Bilal Şentürk ise konferansın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Prof. Dr. M. Cevat Akşit’i Bilecik’te ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Vali Şentürk, “Devlet olarak millet olarak daha güçlü olabilmemiz için temel çekirdeğimiz olan ailenin nasıl olması gerektiğini, Peygamberimizin ortaya koyduğu, yansıttığı değerleri hocamızdan dinleyelim” diyerek sözlerine son verdi.

peygamber-sevdalilari-salona-sigmadi4.jpg

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. M. Cevat Akşit ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans verdi.

peygamber-sevdalilari-salona-sigmadi5.jpg

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum