PİŞKİNLİĞİNİ SAKLAYAMADI

PİŞKİNLİĞİNİ SAKLAYAMADI

İl Genel Meclisi’nde, kapalı oturum teklifinde bulunan ve basın mensuplarının dışarıya çıkmasını sağlayan Oğuz Sertler’in, milletten sakladığı pişkinliği ortaya çıktı.

Partisine ihanet eden, Ak Parti’den kovulan ve buna rağmen pişkinliğe vurup Ak Parti’den denetim komisyonuna aday olan Oğuz Sertler’in kapalı oturumda, Ak Parti’den ihraç edildiği için denetim komisyonuna giremediğini, partisiz konumda olduğunu, yerine Ak Partili bir meclis üyesi seçileceğini itiraf etti.

Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık gazetemize Oğuz Sertler’in Ak Parti’den ihraç edildiğini ve denetim komisyonuna seçilemeyeceğini söylediği gün, mecliste kapalı oturum teklifinde bulunarak foyasını muhalefetten gizlemeye çalıştı; ancak partisine ihanet eden ve muhalefetle işbirliği yaparak il genel meclis başkanlığına seçilen Oğuz Sertler’in denetim komisyonu seçiminde yazdığı senaryonun tutmadığını meclis üyelerine kendisi itiraf etmek zorunda kaldı. 

Kapalı oturumda yapılan görüşmede, partisi tarafından ‘Hain’ ilan edilen Oğuz Sertler, AK Parti’den denetim komisyonu üyesi olamayacağını meclis üyelerine bildirdi. Kendisinin yerine AK Parti’den başka bir ismin seçilmesi gerektiğini söyleyen Sertler, durumu meclis gündemine getireceğini belirtti. 

İl Genel Meclisi’nin Pazartesi günü gerçekleşecek birleşiminde konunun meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 

MECLİSTEN BASIN’A AMBARGO!

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının son iki birleşiminde yaşananlar ‘İl Genel Meclisi Basın’a Ambargo mu uyguluyor?’ sorusunu akıllara getirdi. 

İl Genel Meclisi’nin Perşembe günü gerçekleşen 3. birleşiminde basın mensuplarının dışarıya çıkarılarak ‘Kapalı Oturum’ yapılmasının ardından, 4. birleşimin gerçekleşeceği saat değiştirilerek basın mensuplarına haber verilmedi. 

Hatırlanacağı üzere, İl Genel Meclisi’nin Perşembe günü gerçekleşen 3. birleşiminin son bölümü basına kapatıldı. Partisine ihanet eden ve muhalefetle işbirliği yaparak il genel meclis başkanı seçilen Oğuz Sertler, yazılı önergelerin olduğunu söyleyerek birleşimin ‘Kapalı Oturum’ şeklinde gerçekleşmesini oyladı. Sertler’in bu isteği meclisin oybirliği ile kabul edildi ve basın mensupları ile beraber birleşimi takip eden birim müdürleri toplantı salonundan çıkarıldı. 

TOPLANTI SAATİ DEĞİŞTİRİLDİ, BASIN’A HABER VERİLMEDİ

Perşembe günü yapılan kapalı oturumda, Cuma günkü birleşimin gerçekleşeceği saat değiştirildi. Saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıların Cuma günü saat 10.30’da yapılması kararlaştırıldı ancak bu değişiklikle ilgili basın mensuplarına bilgi verilmedi. 

MİLLETTEN NE SAKLANDI?

İl Genel Meclisi’nin bu tavrı, kamuoyundan gizlenmek istenen bir şeylerin olduğu yorumlarına neden olurken, ‘Kapalı Oturum’da nelerin konuşulduğunu öğrendik. Kamuoyundan gizlenmeye çalışılan görüşmede, Oğuz Sertler’in AK Parti’den denetim komisyonu üyesi olamayacağını ve yerine AK Partili başka bir ismin seçilmesi gerektiğini meclis üyelerine açıkladığının bilgisine ulaştık. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum