POMEM 23. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

POMEM 23. DÖNEM MEZUNLARINI UĞURLADI

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 23. Dönem Mezunları Diploma ve Yemin Töreni gerçekleştirildi.  

POMEM Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene, Vali Bilal Şentürk, Tugay Komutanı V. Albay Hakan Keskin, Belediye Başkanı Semih Şahin, Başsavcı Vekili Fatih Gürbüz, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.  

Tören, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından dönem birincisi Kamil Özmen tarafından konuşma yapılarak yaş kütüğüne plaket çakıldı. 

pomem-23.-donem-mezunlarini-ugurladi2.jpg

'ŞÜPHENİZ OLMASIN'

Bilecik POMEM Müdürü Suat Günbey, törende yaptığı konuşmada, mezun olan 408 öğrenciye çalışma hayatlarında başarılar diledi. Mezun olan genç polislerin ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonlarına sahip bireyler olarak yetiştirildiğini ifade eden Suat Günbey, şöyle devam etti:

"Ülkemiz 2023 ve 2071 vizyonlarına sahip Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Cumhuriyetimizin kazanımların farkında, İnsan Hak ve Hürriyetlerine saygılı ülkemizin milli ve manevi değerlerine sadık Polisler olarak yetiştirildiğinden şüpheniz olmasın" dedi. 

'BUGÜN EVLATLARINIZLA GURUR GÜNÜNÜZ'

Suat Günbey, konuşmasının devamında salona bulunan ailelere seslenerek,"Bu gün evlatlarınız ile gurur gününüz. Ne kadar sevinirseniz sevinin hakkınızdır. Zira bu haklı gururu yaşamak için ne denli fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Bin bir özen ve itina ile gözünüzden sakınarak yetiştirdiğiniz evlatlarınız bu günden itibaren Devlet Babasının kanatları altındadır" ifadelerini kullandı. 

'YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN'

Son olarak genç meslektaşlarına önemli mesajlar veren Günbey, şu hususlara dikkat çekti:

"Türk polisinin bir ferdi olarak bayrağı daha güzel yerlere taşıma sırası sizlerde. Görev yapacağınız milletimize Devletinin şefkatini hissettirirken karşısına çıkan hainlere, gereken dersi vereceğinizden şüphem yok. Güvenlik hizmetiniz süresince milletimizin duası sizlerledir. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu. 

Vali Bilal Şentürk, POMEM Müdürü Suat Günbey'in ardından yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere önemli mesajlar verdi. Vali Şentürk, genç polislere tavsiyelerde bulunurken, dikkat etmeleri gereken hususlara vurgu yaptı. 

pomem-23.-donem-mezunlarini-ugurladi3.jpg

GENÇ POLİSLERE NASİHATLERDE BULUNDU

Vali Şentürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"El birliğiyle bu devleti daha iyi yerlere taşımak en huzurlu, en güvenilir ülkeler arasında yer alması iyi bir gelecek inşa etmek üzere daha çok çalışacağız. 

Sevgili gençler, canınızı ortaya koyarak milletimiz için, devletimiz için hayati önem taşıyan bir görevi yerine getireceksiniz. Güvenlik hizmeti vereceksiniz, emniyet ve asayişi sağlayacaksınız. Milletin huzurunu bozmayı deneyenlere karşı cesaretinizle, duruşunuzla caydırıcı olacaksınız, mazlumların hiç çekinmeden sırtını yaslayabileceği güvenebileceği birer kamu görevlisi olarak uzun yıllar görev yapacaksınız inşallah. 

'YAŞADIKÇA DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ'

Görevlerinizi icra ederken önce kendi güvenliğinizi sağlamak, tedbiri elden bırakmamak lazım. Bir defa zor bir meslek icra edeceksiniz ama şerefli bir meslek olduğu için bu zorluğu aşıp milletimize güven vereceksiniz, huzur vereceksiniz. Onları mutlu kılacaksınız ve onların duasını alacaksınız. Onun hazzı hiçbir şekilde tarif edilemez, yaşadıkça daha iyi anlayacaksınız ve mesleğinizi çok daha seveceksiniz. 

'HALKLA İÇ İÇE OLACAKSINIZ'

Görev yapacağınız yerde hakla iç içe olacaksınız. Sizin en önemli yardımcınız görev yapacağınız yerdeki vatandaşlarımız. Onlarla çok seviyeli, nitelikli iletişim kurmak suretiyle güvenliği sağlama noktasında başarılı güzel hizmetler ihva edeceğinizden hiçbir şüphemiz yok, Allah sizi korusun yolunuz açık olsun" dedi. 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yemin töreninin ardından Polis Marşı okunarak tören sona erdi.

pomem-23.-donem-mezunlarini-ugurladi4.jpg

Törenin sonunda öğrenciler ile aileleri bir araya gelerek hasret giderdi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum