‘PROBLEMİN KAYNAĞI BİLECİK BELEDİYELER BİRLİĞİ’

‘PROBLEMİN KAYNAĞI BİLECİK BELEDİYELER BİRLİĞİ’

Bilecik’in çöp toplama işini yapan Biosun Bilecik Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş., bazı belediye başkanlarının şikâyetleri üzerine yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyeler Birliği’ni sorumlu tuttu.

Biosun şirketinden yapılan açıklamada, “Problemlerin kaynağı maalesef yükümlülüklerini yerine getirmeyen Belediyeler Birliğidir. Yıllardır 7/24 verdiğimiz hizmetin devamı için firmamıza olan yükümlülüklerini aksatılmadan yerine getirmesini önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

Biosun Bilecik Katı Atık İşleme Enerji ve Çevre San. Tic. A.Ş. tarafından Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer’in açıklamalarına cevap verildi. Firma tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Bilecik ilimiz Belediyeler Birliğine bağlı 8 belediyenin çöp toplama hizmeti 2016 yılından itibaren firmamız Biosun Bilecik EKAY tarafından gerçekleştirilmektedir.

03.02.2020 tarihinde Bilecik Belediyeler Birliğine bağlı Gölpazarı Belediye Başkanı Sn. Hayri Suer’in kamuoyu ile paylaştığı bildiride,

“Firmanın yaşamış olduğu mali problemlerden dolayı ilçelerimizde çöp toplama hizmetinde aksaklıklar yaşanmaktadır. Uzun zamandır belediyemizin çöp kamyonu maalesef yoktur, fakat bu sorunu yeni dönemde çözebilmek adına, belediyemize yeni çöp kamyonu siparişi verilmiştir. Bu hafta içerisinde tarafımıza teslim edilecek olup, inşallah bu sorunu ortadan kaldıracağız.” şeklinde bir açıklamada bulunduğu görülmüştür. Şirketimizi kamuoyu önünde görevini yapmayan kurum konumunda bırakacak bu eksik bilgilendirmeye dayalı,  hemşehrilerimizi de yanıltan açıklama, her şeyin ötesinde Bilecik Belediyeler Birliği ile firmamız arasında imzalanmış olan “Entegre Katı Atık Yönetimi Tesislerinin Yapımı ve İşletilmesi İmtiyaz Sözleşmesi” nde, hukuki zeminde sorumlu oldukları yükümlülüklerin yerine getirilmediğinin kamuoyuna açıklanması sonucunu doğurmuştur.

İmtiyaz Sözleşmemize ters düşen eylemlerin ve açıklamada yer alan konuya ait tüm kanuni haklarımız saklı kalmak üzere kamuoyuna açıklamak isteriz ki; Bilecik Belediyeler Birliğinin Aralık 2018 tarihinden bugüne firmamıza çöp toplama, bertaraf etme ve depolama hizmetlerimizden doğan hakedişlerinden 636.055,41 TL’ si Gölpazarı Belediye’sine ait toplamda 8.368.219,28.-TL ödenmemiş borcu bulunmaktadır.

Durum böyle iken dahi; geçtiğimiz 26 ay süresince değerli hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetlerde bir aksama yaşatmadığımız kamuoyunun malumudur.

Sn. Hayri Suer’in bahsettiği şekilde firmamız mali problemler yaşamaktadır, ancak bu açıklamada söz edilen problemlerin kaynağı maalesef yükümlülüklerini yerine getirmeyen Gölpazarı Belediyemizin de içerisinde bulunduğu Belediyeler Birliğidir.

Sn. Belediye Başkanı’ndan, sürdürülebilirliğinin ne kadar güç olduğunu bildikleri bu konuda, yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı kararlar vererek bu hizmet için yeni araçlar alınarak milli servetin heba edilmesine izin vermemesini, yıllardır 7/24 verdiğimiz hizmetin devamı için firmamıza olan yükümlülüklerini aksatılmadan yerine getirmesini önemle rica ederiz.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum