RAMAZAN SOKAĞI KAPILARINI AÇTI

RAMAZAN SOKAĞI KAPILARINI AÇTI

Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşın talebi doğrultusunda kurulan ’Geçmişten Günümüze Ramazan Sokağı’’ Ramazan ayının bütün güzelliklerini Bilecik’e taşıyacak.

dsc_2850.jpg
Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu kapsamında Kapalı Pazar alanına kurulan 'Yöresel Ürünler Alışveriş Günlerine' olan talebine karşılık, Bilecik Belediyesi tarafından bu kez 'Geçmişten Günümüze Ramazan Sokağı' kuruldu.
Eski Otogar Alanı üzerindeki meydanda kurulan 'Geçmişten Günümüzü Ramazan Sokağı'nda ülkemizin dört bir köşesine ait yöresel lezzetlerin yanı sıra birbirinden ünlü markaların giyim ve kuşamından oluşan ürünler yer alıyor.

dsc_2857.jpg
Eski Ramazan-ı Şerif'in birçok güzelliğinin ve kültürünün de yansıtıldığı pazarda, ilimizin yöresel yemekleri ve tatları hem satış için hem de tadına bakmak için vatandaşların beğenisine sunuldu. Ramazan ayının paylaşma, birlik ve beraberlik duygularının alışverişle buluşacağı 'Geçmişten Günümüze Ramazan Sokağı'nda birçok yöreye ait yöresel lezzetler ve ürünler yer alırken, ayrıca çocukların ve vatandaşların eğleneceği ve dinleneceği hizmetler de sunulacak.
Ramazan ayı boyunca vatandaşlara açık olacak 'Geçmişten Günümüze Ramazan Sokağı' bir ay boyunca misafirlerini ağırlayacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan organizatör Yıldıray Baş şunları dile getirdi:
'TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ'
'6 ay önce Bilecik'te Kapalı Pazar Yeri'nde yöresel tatlar adı altında Türkiye'nin 50 ilinden gelen markalarımızı yöresel tatlarımızı tanıttık. Bilecik halkının talebi üzerine yine 'Osmanlı Sokağı' adı altında markalar çadırı yöresel tatlar ve lunaparkla birlikte Osmanlı Sokağı'nı kurduk. 

dsc_2878.jpg
Bu projede emeği olan Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Selim Yağcı beye, Belediye Başkanımız Nihat Can beye teşekkür ediyorum. 6 aydır büyük çabalarla Türkiye'nin seçilmiş markalarını buraya getirmek için Bilecik halkıyla buluşturmak için gece gündüz çalıştık. Şuan da tüm markalar burada. Bilecik halkı marka giyinmesini bilir. Giyeceğini de düşünüyoruz. Dün itibariyle fuar alanımız açıldı. Ramazan Bayramı bitene kadar da burada olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz. 
'ALANDA FİLİSTİN ÇALIŞMALARI OLACAK'
Ayrıca tüm Müslüman alemine sabır diliyoruz. Yıllardır kanayan yara Filistin'de yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz. Fuar alanındaki esnaflar olarak biz her zaman Ülkemizin Milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ülke meselesidir bu. Buradan Filistin halkına başsağlığı diliyoruz. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz. Alanımıza da Filistin ile ilgili çalışmalarımız olacak.
'ŞEHİT ÇOCUKLARINI ÜCRETSİZ AĞIRLAYACAĞIZ'

dsc_2876.jpgŞehit ailelerinin çocuklarını da ücretsiz olarak giydireceğiz. 6 bin bilet ücretsiz dağıtılarak lunaparkta çocuklarımıza İl Milli Eğitim Müdürümüz ile İl Emniyet Müdürümüzle beraber şehit ailelerimizin çocuklarını da burada ücretsiz olarak ağırlayacağız. Bizim elimizden gelen bu. Yine elimizden ne geliyorsa firmalar olarak her zaman halkımızın yanında olacağımızı söylüyoruz.
'BİLECİK ESNAFINA YER AYIRDIK'
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Milletvekili Adayımız Selim Yağcı ile birlikte alanımızı ziyaret ettiler. Kendilerine markalar çadırında talepleri üzerine 100 m2 yer ayırdık. Aynı zamanda 10 tane de yöresel tatlar bölümünde stant ayırdık. Kendilerini bekliyoruz inşallah. Gelirlerse onlar da stant açacaklar. Bilecik halkını markalarla, yöresel tatlarla ve kendi esnaflarıyla buluşturmak istiyoruz. İnşallah başlarlar.' dedi. 

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2519 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum