REKTÖR BEYDEMİR GÖREVİ DEVRALDI

REKTÖR BEYDEMİR GÖREVİ DEVRALDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir, görevi devraldı. Rektörlük cübbesini giyen Beydemir, üniversite beratını teslim aldı.

BŞEÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, düzenlenen törenle resmen göreve başladı. Rektörlük binasında gerçekleşen devir teslim törenine çok sayıda öğretim üyesi ile üniversite personeli katıldı.

Devir teslim töreni öncesinde konuşan Prof. Dr. İbrahim Taş, yeni rektör Beydemir’e balarılar dileyerek, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

rektor-beydemir-gorevi-devraldi2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin çiçeği burnunda rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ise rektörlük görevinin bir bayrak yarışı olduğunu ve bayrağı daha yukarılara çıkarmak için çaba harcayacağını söyledi.

Hedeflerine ilişkin bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Rektör Beydemir, “Öğrenci, eğitim-öğretim odaklı ve şehirle bütünleşen bir üniversite olmayı amaçlıyoruz. Toplumun dinamikleri olan STK’larla daha sıkı bir diyalog içerisinde çalışacağız. İstişare mekanizmalarını geliştirerek öğrencilerimiz lehine olacak her türlü olumlu projeyi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Kalite ve kurumsallaşmada gelişen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız” ifadelerini kullandı.

rektor-beydemir-gorevi-devraldi3.jpg

Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Birlik ve beraberlik paydasında hareket edeceğimiz bir üniversiteyi oluşturma hedefi peşinde olacağız. Ülkemizin bu güzide şehrinde, Bilecik’imizde, bu görevi üstlenmenin mesuliyetinin farkındayım. Bu sorumluluğun gereğini Allah’ın izniyle yerine getireceğiz.

Aziz milletimizin binlerce yıllık hikayesini Osmanlı adıyla dünyaya duyuran bu kadim şehirde kurulmuş olan üniversitemizi, hak ettiği yere taşımak için gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Her zaman için çalışanın ve üretenin yanında olacağız.

Öğrenci, eğitim-öğretim odaklı ve şehirle bütünleşen bir üniversite olmayı amaçlamaktayız.  

Toplumun dinamikleri olan STK’larla daha sıkı bir diyalog içerisinde çalışacağız. İstişare mekanizmalarını geliştirerek öğrencilerimiz lehine olacak her türlü olumlu projeyi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Kalite ve kurumsallaşmada gelişen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız.

Adalet, liyakat ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde, vicdanımızın sesini dinleyerek, kanun ve mevzuat çerçevesinde bu görevi yürütmeye çalışacağız.

15 Temmuz 2016 tarihi ile bilrikte ülkemiz ciddi anlamda bir ihanete maruz kalmıştır. Bu ihanetin etkileri halen devam etmektedir. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Allah bu millete böyle bir ihaneti tekrar yaşatmasın.

rektor-beydemir-gorevi-devraldi4.jpg

Kuruluşun şehri Bilecik’imizde metfun bulunan Ertuğrul Gazi ve üniversitemize ismini veren Şeyh Edebali Hazretleri gibi birçok büyük zatın uğruna mücadele ettiği değerlere, çalışma azim ve gayretimizle layık olmayı Rabbimden niyaz ederek, törene katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından rektörlük makamına geçen Prof. Dr. Şükrü Beydemir, tebrikleri kabul etti.

rektor-beydemir-gorevi-devraldi5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 9121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum