REKTÖR TAŞ ‘ÜNİVERSİTE TİCARETHANE DEĞİL’ DEMİŞTİ ÜNİVERSİTE ‘TİCARET’HANEYMİŞ!..

REKTÖR TAŞ ‘ÜNİVERSİTE TİCARETHANE DEĞİL’ DEMİŞTİ ÜNİVERSİTE ‘TİCARET’HANEYMİŞ!..

Ziraat Fakültesi’nin yetiştirdiği mahsulleri satmasına ‘Üniversite Ticarethane değildir’ diyerek karşı çıkan Rektör Taş, bu görüşünün yanlış olduğunu 3 yıl sonra fark etti. Rektörlük döneminin son yılında, üniversiteye tahsis edilen tarım sahasında yetiştirilen ürünleri personeline satışa başladı.

Ziraat Fakültesi yetiştirdiği ürünlerin fidelerini Antalya’dan satın aldığı gelen bilgiler arasında. Halbuki üniversiteler araştırma ve geliştirme üzerine çalışmalar yapmakla biliniyor. Hazır fide uygulaması devletin parasını çarçur etmek, ayrıca araştırma geliştirme görevini yerine getirmediği yorumlarına sebep olmakta.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, göreve gelmesinin ardından Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Aşağıköy’de bulunan uygulama sahasında ürün yetiştirilmesini durdurdu. Rektör Taş, o dönem kamuoyunda tartışmalara yol açan kararla ilgili ‘Ziraat Fakültesi ticarethane değildir’ diyerek ürün yetiştirilip satılmasını doğru bulmadığını açıkladı. 

universite-ticarethaneymis2.jpg

KARARINDAN VAZGEÇTİ!

Yaklaşık 3 yıl aradan sonra üniversite yönetimi bu kararından vazgeçti ve uygulama sahası yeniden ekilmeye, ardından ise satışlar yapılmaya başladı. Dönem dönem gerçekleşen ürün satışlarıyla ilgili son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü kampüs içerisinde mini bir pazar kuruldu. Üniversite personellerine duyuruda bulunularak ürünlerin satışı gerçekleştirildi ve maddi kazanç elde edildi. 

Üniversite yönetimi ‘Ticaret’ yapıldığının açığa çıkmaması için üniversite bünyesindeki mesajlaşma sistemi ile ürünlerin geldiğinin duyurulduğu öğrenildi. 

universite-ticarethaneymis3.jpg

Gelinen süreçte, Ziraat Fakültesi’nin ticarethane olmadığını söyleyen üniversite yönetimi yanlış düşüncesinden çark etti. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 10103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
95 Yorum