Resmi kurumlar yerleşkesi, yatırım programına alındı

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Resmi Kurumlar Yerleşkesi projesinin 2022 yatırım programına alındığını duyurdu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alana yapılması planlanan Resmi Kurumlar Yerleşkesi projesinin 2022 yatırım programına alındığını duyurdu. 

İçişleri Bakanlığının hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü binalarını yatırım programına aldığını ifade eden Mv. Yağcı, adliye sarayı ile ilgili olaraksa Adalet Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Bahse konu projenin Bilecik’e bugüne kadar gelecek en büyük yatırım olacağını aktaran Yağcı, “Her biri 300 milyon TL’den aşağıya olmayacak devasa yatırımlar olacak. Şehrimizin prestijini yükseltecek” ifadesini kullandı. 

Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası’nda yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Kamu binaları yerleşkesi projesi hızla devam ediyor. Şu anda Özel İdare’nin bulunduğu alanda kamu binaları yerleşkesi yapılması noktasında İçişleri Bakanlığımız yatırım programına aldı. 2022 ile birlikte emniyet müdürlüğü ve hükümet konağı çalışmaları yapılacak. Adalet Bakanlığımıza da orada bir yer düşündük. Şu anda adliyemiz 3 bin m2 kapalı alanda hizmet veriyor. Biz 11-12 bin m2 alan yeter diye düşündük ve o anlamda teklifte bulunduk ancak bakanlığımız ileride bir daha adliye ihtiyacı olmaması için 30 bin m2 kapalı alanlık bir şey düşündüğünü söyledi. Bende bakan beye Bilecik’e bölge mahkemeleri kuracağız herhalde diye espride bulundum. 

Adliye binasının da aynı yerde olmasını düşünüyorduk ama 30 bin m2 olunca orası yetmiyor. Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı yetkilileri ile bir daha görüşeceğiz, mevcut yerde 15 bin m2’ye çıkabiliyoruz ama çok yapılacak deniliyorsa biz istemiyoruz demeyiz. Bakanlık yetkilileri ile görüşerek istişare edeceğiz. Eğer bakanlık 30 bin m2’de karalı olursa adliyeye ayrı bir yer bulacağız. Bizim amacımız vatandaşımıza kolaylık olsun ve hepsi aynı yerde olsun düşüncesinde. Projeler ve taslaklar hazırlanmış durumda. Güzel olacak inşallah ve bu üç kurumun binaları yapıldığında bugüne kadar Bilecik’e yapılmış olan en büyük yatırım olacak. Her biri 300 milyon TL’den aşağıya olmayacak devasa yatırımlar olacak. Şehrimizin prestijini yükseltecek ve görselliğine değer katacak. 

Millet Bahçesi’nin de Şeyh Edebali bölgesinden başlayıp dere boyunca yukarıya kadar çıkacak olması şehrimizi güzelleştirecek.” 

Bu haber toplam 2915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum