RİSK ALTINDAYIZ!

RİSK ALTINDAYIZ!

Bilecik'in 'Karbon Ayak İzi Envanter ve Analiz Projesi' çalışmaları tamamlandı. İl merkezinin karbon salınımının ve iklim değişikliği kaynaklı aşırı yağış ile kuraklık risklerinin değerlendirildiği çalışmada Bilecik; 49 puanla risk altındaki iller grubunda yer aldı. 

Bilecik Belediyesi'nce bir süre önce şehrin karbon salınımını belirlemek amacıyla başlatılan 'Karbon Ayak İzi Envanter ve Analiz Projesi' çalışmaları sona erdi. Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe danışmanlığında tamamlanan projeninin detayları da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen projenin tanıtım lansmanına Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Proje Danışmanı Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe katıldı. 

1-227.jpg

BİLECİK, İLK İL BELEDİYESİ OLDU

Bilecik Belediyesi, Karbon Ayak İzi Envanter çalışmasını gerçekleştiren ilk il belediyesi olurken, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi 64 belediye içerisinden il belediyesi düzeyinde sertifika alan ilk belediye olma özelliğini de kazandı.  

RİSK ALTINDAYIZ!

Çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizin karbon salınımının risk altındaki iller grubunda yer aldığı ifade ederek,"İklim değişikliği kaynaklı aşırı yağış, kuraklık gibi tehditlere karşı aldığımız 49 puanla risk altındaki iller grubundayız. Ancak bu bilgiler ışığı altında alacağımız önlemlerle bu risk puanı daha aşağılara düşüreceğiz" dedi. 

Başkan Yağcı, hazırlanan yol haritası doğrultusunda daha çevre dostu bir şehir yaratmak için çalışacaklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Belediyecilik anlayışının giderek sürdürülebilir ve ekolojik kentlere doğru yön değiştirmeye başladığı bu günlerde, Bilecik Belediyesi olarak dünyada ve ülkemizde bu konuda öncülük eden belediyelerle aynı gelişmelere ve uygulamalara imza atmak, kentimiz için bir ekolojik kent değeri yaratacaktır" şeklinde konuştu.

2-213.jpg

Başkan Yağcı'nın konuşmasının ardından Proje Danışmanı Anadolu Üniversitesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, çalışmaya ilişkin detaylı bilgiler aktararak, sunum gerçekleştirdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum