RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ DAHA ETKİN OLACAK

RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ DAHA ETKİN OLACAK

Bilecik Valiliği koordinasyonunda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın EDES programı kapsamında finanse edilen 'Bilecik ve Bozüyük Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin Etkinleştirilmesi' konulu projenin açılışı gerçekleştirildi.  

ruh-sagligi-merkezleri-(2).jpg

Projenin açılış toplantısı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı ve Mustafa Güney, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri M. Burak Öztop, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik ve Bozüyük Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nin etkinleştirilmesini hedefleyen projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ertan Çopar, hastaların psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonlarının yapılmasının hedef olarak belirlendiği ifade etti. 1 yıl sürecek olan ve yaklaşım 100 bin TL'lik ödenek ayrılan projeyle ilgili Koordinatör Çopar şöyle devam etti:

ruh-sagligi-merkezleri-(3).jpg

"Projemizin başlıca hedefleri Bilecik'te 207, Bozüyük'te 145 kişi ile devlet hastanesi bünyesinde hizmet vermekte olan Bilecik ve Bozüyük Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin hizmetlerinin zenginleştirilmesi ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi. Bu kapsamda Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde rehabilitasyon  hizmeti verilen hastaların spor aktiviteleri ile beden sağlığı, el becerileri, bilgisayar eğitimleri ve diğer sosyal aktiviteler ile psiko-sosyal eğitimlerle geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında beklenen sonuçlar spor salonu kurulması, spor aktivitelerinin gerçekleştirilmesi, el sanatları atölyesi kurulması ve el sanatları çalışması yapılması. Bilgisayar laboratuvarı kurulması, bilgisayar eğitimleri verilmesi, hobi mutfağı ve hobi mutfağı aktiviteleri ile hastalara yönelik psiko-sosyal rehabilitasyon gerçekleştirilmesi, merkeze kayıtlı hastalara yönelik piknik ve gezi aktiviteleri düzenlenmesi, merkezimizdeki hastalarımıza ve ailelerine bilinçlendirme toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.

ruh-sagligi-merkezleri-(4).jpg

Amacımız, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamayı amaçlayan projeler kapsamında bulunmaktadır. Hedef grubun belirlenen ihtiyaç ve sorunları, ruh sağlığı sorunları bulunan bireylerin psiko eğitim ve psikolojik terapilerin yanısıra uğraşı aktiviteleri, eğitim ihtiyaçları, gündelik yaşam aktiviteleri gibi hizmetlerede ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyaç duyulan bu hizmetlere ulaşım hedef grubumuzu oluşturan ruh sağlığı bulunan bireylerin en önemli sorunudur. Bilecik ve Bozüyük Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri bu sorunları çözme amacıyla kurulmuştur" dedi.   

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2195 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.