SAFRAN EKİLECEK

SAFRAN EKİLECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Küçük Alanlar Safran İle Değerleniyor' projesi kapsamında Yeniköy ve Bayırköy'de iki kadın çiftçinin bahçesine safran dikimi yapılacak. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 250 m2'lik 2 adet bahçe tel örgü ile kapatılacak. Safran tohumu ile ekimde kullanılacak talaş müdürlük tarafından karşılanacak. Proje, Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü ile ortak yürütülecek. 

safran-ekilecek2.jpg

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, proje kapsamında küçük tarım arazilerinin değerlendirilmesinin hedeflendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizde tarım arazilerinde; çok küçük parçalı ve işlemesi zor olan tarım alanlarımız mevcut olup, bu alanlarda tarla bitkileri ya da meyvecilik açısından yetiştiricilik yapılması çok zor ya da imkansızdır. Bu alanların değerlendirilmesi ve tarıma kazandırılması için küçük alanlardan daha çok kazanç getirici ürünler yetiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu amaçla da ilimiz iklim şartlarına ve toprak yapısına uygun olduğu düşünülen en pahalı bitkiler arasında yer alan safran yetiştiriciliği ile ilgili demonstrasyon alanı kurulmuştur.

safran-ekilecek3.jpg

Projemizin; kadın çiftçilerimiz belirlenmesi, Yeniköy ve Bayırköy’de ikamet eden kadın çiftçilerimize eğitim verilmesi, deneme alanlarımız belirlenerek tel örgü ile çevrilmesi, Safran tohumlarının alınması faaliyetleri tamamlanmıştır. Safran ekimlerimiz Ağustos ayı sonunda gerçekleştirilecek olup, Kasım ayında hasat yapılacaktır.

Amacımız ilimiz genelinde küçük ölçekli arazilerimizin değerlendirilmesi ve birim alanda yüksek verim alınmasıdır. Bu kapsamda yapılan çalışmaların başarılı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum