SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK İSTEDİ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK İSTEDİ

Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Korona virüsü ile mücadelede sağlık çalışanlarının önemine dikkat çekti. Sağlık çalışanlarına destek isteyen Süleyman Akyıldız, vatandaşlara ise ‘Evde kal’ çağrısında bulundu.

Süleyman Akyıldız, korona virüsü ile mücadelenin en önemli aktörlerinin sağlıkçılar olduğunu belirterek, “Sağlıkçılar hastalanırsa, karantinaya alınırsa hastalarımıza kim bakacak?” dedi.

Durumun ciddiye alınmasını ve devletimizin tüm uyarılarına riayet edilmesini isteyen Akyıldız, “Lütfen konuyu ciddiye alalım, evde kalalım. Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olalım” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili her geçen gün farklı bilimsel veri farklı alanlarda çalışma ve önlem alma ihtiyacını doğurmaktadır. Dünyada pek çok ülkede hızla yayılan, ülkemizde de yaşadığımız COVID-19 salgınıyla ilgili olarak ülkemizde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almaktadır. Bu kapsamda öncelikli olarak fedakarca çalışan ve yüksek risk kapsamında olan sağlık tesislerimizdeki tüm sağlık personellerimize teşekkürü bir borç sayarız. Günümüzde, sağlık çalışanları her ülkenin en değerli kaynağıdır. Biz sağlıkçılar virüsle savaşacağız.  Ama hasta sayısı ne kadar çok olursa biz sağlıkçılarda o kadar çok riske gireriz, aramızda yaşı ileri doktorlar, hemşireler, kronik hastalığı olan var. Sağlıkçılar hastalanırsa, karantinaya alınırsa hastalarımıza kim bakacak?

Konuyu ciddiye al, komplo teorilerini bırak, ölümcül bir düşmanla savaştığımızın farkına var, evde kal. Evden çıkma, çıkanları uyar. Bağışıklığını güçlendir, İnsanlarla mesafeni koru. Ellerini yıka. Sağlık Bakanlığının önerilerini takip et, dedikodulara kulak asma. Durumu felaket senaryosu olarak algılama, telaşa kapılma. kontrollü ol.

Lütfen evde kal, insanoğlu neleri yendi bunu da yenecek. Kaosu; barışmaya, dayanışmaya, eğitime, gelişmiş toplum olmaya dönüştür. Söylenenlere uy, diğerlerinin uymalarını sağla. Lütfen evde kal, hayat eve sığar.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2772 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum