Sağlık çalışanlarına moral pastası

Sağlık çalışanlarına moral pastası

Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanları ile birlikte pasta kesti.

Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanları ile birlikte pasta kesti. Sağlık çalışanlarına moral pastalarda ''Tıbbiyeli Hikmet 120. yaşında" ve ''14 Mart Tıp Bayramı'' yazıları dikkat çekti. 

Milletvekili Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada, koronavirüsü ile mücadelede sağlık çalışanlarının adeta bir kurtuluş savaşı verdiklerini belirterek, ''Milli mücadele kahramanlarımızdan birisi de Tıp Fakültesindeki öğrenimi sırasında milli mücadeleye karışan Tıbbiyeli Hikmet. Tıbbiyeli Hikmet, İstanbul'un işgali sırasında okullarını işgalden  kurtarmak için okulun kuruluş yıldönümü olan 14 Martta okulun iki kulesi arasına Türk Bayrağını asmayı başaran gençlerin başındaki kişi. Sivas Kongresine katılan ve en genç delege olan 18 yaşındaki Tıbbiyeli Hikmet, Kongrede ''Manda''cılık tartışılırken Mustafa Kemal Atatürk'e, ''Paşam biz buraya tam bağımsızlık için geldik ve Türk gençliğinin sesi olarak buradayız. Bağımsızlığın karşısında kim olursa, bizde onun karşısında oluruz'' diyerek, uyaran ve Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüsüne mazhar olan bir Türk genci. Onun için bu seneki Tıp Bayramını rahmetle yad ettiğimiz birçok şehidimizle birlikte Tıbbiyeli Hikmet'in doğum günü olarak kabul ediyoruz. Bu anlamda da tüm sağlık çalışanlarımıza göstermiş oldukları özveri ve kendi hayatlarını milletimizin varlığı için 1 yıldır ailelerinden uzak bir şekilde yaptıkları mücadele karşısında şükranlarımızı sunmak istiyoruz” diye konuştu.

saglik-calisanlarina-moral-pastasi1.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum