SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDELİ HABER

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDELİ HABER

Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, sağlık çalışanlarının merakla beklediği promosyon ihalesinin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Süleyman Akyıldız, ilimizdeki sağlık çalışanlarının önümüzdeki 5 yıl boyunca maaşlarını Ziraat Bankası’ndan alacağını ve her bir sağlık çalışanı için 6 bin 875 TL promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu. 

Bahse konu promosyon ihalesinin Bilecik’te bir rekor olduğunu ifade eden Akyıldız, “Sağlık çalışanlarına verilecek promosyonlarda Türkiye’de ise 2’nci sıradayız. Sağlık çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

saglik-calisanlarina-mujdeli-haber2.jpg

İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihalede yetkili sendika olarak masada yer aldıklarını anımsatan Süleyman Akyıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki yıldan itibaren 5 yıl süreyle maaşlarımızı alacağımız bankanın belirlenmesi amacıyla il sağlık müdürlüğümüzde ihalemiz gerçekleştirildi. Şükürler olsun ki, bizleri ve meslektaşlarımızı sevindirecek bir sonuçla ihalemizi tamamladık. Ben öncelikle bu ihalenin gerek gerçekleştirilmesi sürecinde ve gerekse ihale aşamasında büyük gayret gösteren, sağlık çalışanlarının daha iyi promosyon ödemesi için çabalayan il sağlık müdürümüz Uz. Dr. Serkan Kadir Keskin'e, destek hizmetleri başkanımız ve diğer başkanlarımıza, bankaları bizzat gezerek, ihale öncesi görüşmeleri birlikte yaptığımız başkanımız Dr. Ferhat Damkacı’ya ve emeği geçen tüm müdürlük çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizler, promosyon ihalesine yetkili sendika olarak katıldık. Zaten uzun bir zamandır tüm bankalarımızla bire bir görüşerek, taleplerimizi kendilerine ilettik. İhaleye giren ve en yüksek rakamı veren Ziraat Bankası 5 yıl süreyle çalışanlarımızın maaşını vermeye hak kazandı. Bugünkü ihale ile her bir çalışanımız 6875 TL promosyon ödemesi alacak. Ödeme, 2020 Şubat ayının 15’ine kadar hastanelerde, 2021 yılının Mart ayında da 1. basamakta bulunan çalışanlarımızın hesaplarına yatacak. 

saglik-calisanlarina-mujdeli-haber3.jpg

İhaleyi kazanan Ziraat Bankası bu ödemeyi tek seferde yapacak. Ayrıca bu 5 yıllık süre içerisinde sağlık çalışanının tayini çıkıp şehirden ayrılsa bile promosyonun tamamını ya da geri kalan kısmını alabilecek. Başka bir ilden şehrimize tayinle gelen sağlık çalışanı da bu durumdan yararlanabilecek. 

Türkiye’de promosyon ödemelerinin sağlık çalışanlarına verilmesi mücadelesini Sağlık-Sen başlatmıştır. Geçmişte bu promosyon bedelleri yine dağıtılıyordu. Ancak sağlık çalışanlarımız bundan faydalanamıyordu. Biz yetkili sendika olduktan sonra promosyon bedellerini sağlık çalışanlarının alması yönünde büyük mücadele verdik. Sonuçta bu mücadelemizi kazandık.

Ben bir kez daha, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ihalenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum