Sağlık-Sen çözüm istiyor!

Sağlık-Sen çözüm istiyor!

Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin, emeklilik ve istifa gibi işlemlerinin durdurulması kararına eleştirilerde bulunarak çözüm önerilerini sıraladı.

Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan genelgeyle sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin, emeklilik ve istifa gibi işlemlerinin durdurulması kararına eleştirilerde bulunarak çözüm önerilerini sıraladı. Sağlıkçıların sorunlarına çözüm isteyen Süleyman Akyıldız, “Haklı taleplerimiz birer kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Unutmayın sağlık çalışanlarımızın yüzü gülerse, Türkiye güler” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Akyıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yıllık izinlerin durdurulması, emeklilik ve istifa işlemlerinin durdurulması yerine, atanmayı bekleyen binlerce sağlık çalışanlarımız işe alarak istihdam eksikliği giderilmeli.

Çalışma barışını bozan, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu yerle bir eden, son kullanma tarihi geçmiş olan Döner Sermaye sistemi acil olarak değiştirilmeli ve alın terimizin karşılığı olan maddi özlük haklarımız iyileştirmeli.

İş yükünün ağırlığı ve çalışma sürelerinin uzun olması nedeniyle, çalışma süreleri yeniden gözden geçirilmeli ve sağlık çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmalı.

Sağlık çalışanlarımız pandemi dolaysıyla çocuklarına bakıcı bulmakta zorlanıyor, acil olarak işyerlerine kreşler açılmalı veya sağlık çalışanlarımıza maddi ve manevi destek verilmeli.

Sağlık çalışanlarımızın can güvenliği sağlanmalı ve sağlık çalışanlarımıza uygulanan ve hatta yeltenilen şiddet, en ağır Şekilde cezalandırılmalı.

İzinlerin durdurulması ve ağır çalışma şartlarından dolayı kullanılamayan yıllık izinler yanmamalı, önümüzdeki yıla aktarılmalı.

Son yıllarda hızla eriyen sağlık çalışanlarımızın maddi hakları geçmiş yıllara göre ve başka kurum maaşlarına göre %50 gerilemiş olması nedeniyle acil olarak seyyanen zam yapılmalı.

Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu 3600 ek gösterge sözü kapsamı genişletilerek ve herkese kademeli bir şekilde uygulanacak şekilde bir an önce hayata geçirilmeli.

Acil Sağlık Çalışanlarımızın iş yükü hafifletilmeli, personel istihdamı yapılarak yeni 112 istasyonları açılmalı.

Döner Sermaye Yönetmeliğinin ve İcap Ödemeleri Yönetmeliğinin hazırlanmasından görevli olan Sağlık Bakanlığımızın bürokratları cefakâr sağlık çalışanlarımızı görmezden gelerek saat hesabıyla hareket etmemeli. Gereken adalet ve hakkaniyet ölçülerinde ivedilikle yapılmalı.

Sözleşmeli istihdam modeline son vermeli, bütün sözleşmeliler kadroya geçirilmeli. 

Sonuç olarak; COVID19’la mücadelede sağlık çalışanları üzerine düşeni amasız ve lâkinsiz yapmaktadır. Buna karşılık olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında da amasız ve lâkinsiz bir irade gösterilmelidir. Haklı taleplerimiz birer kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Unutmayın sağlık çalışanlarımızın yüzü gülerse, Türkiye güler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3555 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum