Sahte kimlikle 380 bin TL’lik vurgun

Sahte kimlikle 380 bin TL’lik vurgun

Bilecik 1’inci noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380 bin TL’lik dolandırıcılık yapan şahıs ve olayla bağlantılı oldukları tespit edilen 2 şahıs daha olmak üzere 3 kişi tutuklandı.

Bilecik 1’inci noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380 bin TL’lik dolandırıcılık yapan şahıs ve olayla bağlantılı oldukları tespit edilen 2 şahıs daha olmak üzere 3 kişi tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Bilecik 1. Noterliğinde sahte kimlikle satış vekâleti vermek sureti ile 380.000 TL’lik dolandırıcılık olayı sonucu soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliğince çevrede yapılan 250 saatlik kamera görüntüleri incelemesi sonucunda olayın şüphelileri H.T., Ş.M. ve F.M. isimli 3 şahsın kimlik bilgileri tespit edildi.

Bursa Osmangazi ve Gemlik ilçesinde Bursa Asayiş Şube Ekipleri ile müşterek ev araması yapılarak şahıslar yakalandı. Olayla ilgili araştırmalar neticesinde diğer şüpheliler E.G., N.Ü. ve E.B.Ü. isimli şahıslar olduğu tespit edildi ve E.G. isimli şüpheli Bursa ilinde, E.B.Ü. isimli şahıs ise Ankara ilinde yakalandı. 5 şahıs da gerekli iş ve işlemler için ilimize getirildi.

Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda; 24 adet senet, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, 6 adet kullanıma hazır GSM hattı, 8 adet telefon, 74 adet tabanca fişeği, 1 adet bilezik, 2.250 tl nakit para, 1 adet flash bellek, 2 adet tapu belgesi, 2 adet vekâletname ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.M. ve E.B.Ü. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken H.T., F.M. ve E.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum