SANAYİCİDEN ÜRETİCİYE DESTEK

SANAYİCİDEN ÜRETİCİYE DESTEK

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı tarafından başlatılan "Sanayiciden üreticiye destek" kampanyası hem üreticinin hem de tüketicinin yüzünü güldürecek. Şimdilik Bilecik ve Bursa'nın Yenişehir ilçesinde başlatılan kampanyanın Türkiye geneline yayılması durumunda çiftçi rahat bir nefes alacak. Kampanya kapsamında fabrika sahipleri üreticiden mahsulü alacak ve işçilerine hediye edecek. Bu sayede hem üretici hem de tüketici mutlu olacak. 

Milletvekili Selim Yağcı'nın başlattığı kampanya çerçevesinde Yenişehir ilçesinde biber alınmaya başlandığını bildiren Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Bu sistem ülke geneline yayılırsa üretici rahatlar" dedi. 

Sadi Aktaş, Milletvekili Selim Yağcı'ya teşekkür ettiği açıklamasında şunları dile getirdi:

"Bu kampanya Türkiye'nin bütün vilayetlerinde hayata geçirilmelidir. Biber fiyatları çok düşük, yıllardır ilçemizde biber ihraç eden firmalar da bu duruma üzülüyor. Çünkü bu mevsimde yurt dışında tatil olduğu için tüketim azalıyor. Azalınca mal alımları düşüyor. Burada ise bir mal fazlalığı oluşuyor. Böyle durumlarda sanayicimizin üreticiden alarak işçilerine vereceği mallar çiftçiye büyük katkı sağlayacak. Bu sistem ülke geneline yayılırsa üretici rahatlar" diye konuştu.

Biber üreticisi Mustafa Kızıl ise sanayicilere destek çağrısında bulunarak, "Bütün sanayicilerinde buna destek vermesi gerekir. Biber şu anda para yapmıyor, elimizde kaldı. Ama bu kampanya sayesinde malımız tüketilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum