ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞATILACAK

ŞEHİDİMİZİN İSMİ YAŞATILACAK

Söğüt Belediyesi'nce, şehit polis memuru Kazım Esmer adına yaptırılan parkın açılışı gerçekleştirildi. 

Bu yıl 736’ıncısı kutlanan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında 15 Mart 2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Söğütlü polis memuru Kazım Esmer adına park açıldı. Parkın açılışına, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Söğüt Kaymakam Vekili Burhan Terzioğlu, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 15 Mart 2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis memuru Kazım Esmer'in babası Mehmet Esmer ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

sehidimizin-ismi-yasatilacak2.jpg

Açılışta konuşma yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, huzur ve güven içerisinde yaşamanın şehit polis memuru Kazım Esmer ve tüm şehitler sayesinde olduğunu belirterek, "Allah gerektiğinde vatan için gözünü kırpmadan canını feda edecek yiğitler ile anne ve babalarını eksik etmesin. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün ebediyen devam etmesini diliyorum" dedi.

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise, eski sağlık ocağının bulunduğu alanın park yapılması amacıyla belediyeye verildiğini anlatarak, parkın ismine belediye meclis üyelerinin de kararıyla şehit polis memuru Kazım Esmer'in adını verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Büyükakın ve beraberindekiler, şehit Kazım Esmer'in adının verildiği parkın açılışını gerçekleştirdi.

sehidimizin-ismi-yasatilacak3.jpg

İlahilerin seslendirilmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehit polis memuru Esmer'in öz geçmişinin okunması, öğrenciler tarafından oluşturulan mehteran takımının gösterisinin ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, şehit babası Mehmet Esmer'e fotoğrafının ve özgeçmişinin bulunduğu tabloyu hediye etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum