ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİ DEĞİŞECEK

ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSLERİ DEĞİŞECEK

Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehir içi minibüslerinin bir boy büyütülerek taşıma kapasitelerinin artırılmasına ilişkin minibüsçülerle ön anlaşmaya varıldığını açıkladı. Minibüs taşımacılığında yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Başkan Yağcı, tek tip yeni araçların alınacağını ifade etti. 

Önümüzdeki ay içerisinde ihale planladıklarını kaydeden Yağcı,"M plakalı minibüsçülerle ön anlaşmaya vardık. Önümüzdeki ay içerisinde bunu ihale metodu ile kesinleştirerek, uygulamaya geçeceğiz" dedi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye meclisi Haziran ayı olağan toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgiler aktaran Başkan Yağcı, ilik nakli konusunda farkındalık yaratmak adına ön çalışma başlatıldığını dile getirdi. Konuyla ilgili meclis üyelerinin de desteğini isteyen Yağcı,"Kızılay ile işbirliği içerisinde kanlar alınarak test yapılıp daha sonra ilik nakli yapılabilecek hastalarla uyumlu olabilecek çalışmaların yapılmasına ilişkin bir çalışma başlattık. Şu anda başlattığımız çalışmada 60 civarında gönüllü kardeşimiz oluşmuş" dedi. 

YENİ OTOGAR RAMAZAN'DAN SONRA AÇILACAK

Yapımın tamamlanarak işyerlerinin ihale süreci devam eden yeni otogarla ilgili de konuşan Başkan Yağcı, yazıhanelerin ihalelerinin yapıldığını bildirdi. Yağcı,"İnşallah Ramazan'dan sonra otogarı hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. 

Başkan Yağcı, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Mezbahanemizi işletmeye başladık. Güzel bir tesis oldu. Belediye ek hizmet binamızın kaba inşaatı bitti, çatı çalışmaları başladı. Hamamın çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Eylül-Ekim ayları gibi hizmete açmayı düşünüyoruz. Kapalı pazarın 10 yıllık süresi doldu ve yeniden 10 yıllık kiralamaya ilişkin olarak pazarcı arkadaşlarla görüşüyoruz. Ortak bir kanaat oluştuğunda ihale işlemlerini başlatacağız. 

sehir-ici-tasimaciliginda-yeni-donem2.jpg

MİNİBÜSÇÜLERLE ÖN ANLAŞMAYA VARILDI

Minibüsçülerle bir ön anlaşmaya varıldı. Önümüzdeki ay içerisinde ihaleyi yapacağız. Minibüslerin taşıma kapasiteleri artacak. Tek tip yeni taşıma, yeni araçlar alınacak. Yeni bir dönem başlayacak. M plakalı minibüsçülerle ön anlaşmaya vardık. Önümüzdeki ay içerisinde bunu ihale metodu ile kesinleştirerek, uygulamaya geçeceğiz. 

Besihanelerin mücavir alan dışına naklim noktasında bizde Yeniköy yolu üzerinde 40 dönüm yer kamulaştırarak kendilerine yer gösterdik. Biz üzerimize düşenden daha fazlasını yaptık, arkadaşlarımız düşünecekler ve bize fikirlerini bildirecekler. Kabul etseler de etmeseler de sonuçta şehir içindeki besihaneleri kapatacağız. 

PROJELER SON AŞAMAYA GELDİ

Daha önce dediğimiz şekilde elmas büfelerin olduğu yer ve Şerifpaşa Camii'nin önünü yıkacağız. Onlara Ramazan Bayramı'na kadar izin vermiştik. Bayramın bitimiyle birlikte oralar boşaltılacak, yıkımı gerçekleştirilerek Seven Çarşısı ile beraber oralarda inşaatlar başlayacak. Projeler son aşamaya geldi. 

ESKİ TEKEL DEPOSU YERİNE 3 KATLI OTOPARK

Migros'un yanındaki eski tekel deposunun olduğu yerdeki alana 3 katlı otopark yapma noktasında kararımız kesinleşti. Projede statik çalışmaları yapılıyor. Oraya mekanik sistemli dört katlı otopark yapalım dedik ama sonra o ihaleyi iptal ettik. Baktık dört katlı mekanik sistemlerle uğraşmaktansa kendimizin betonarme yapmamızın daha uygun olacağını düşündük. "

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum