ŞEHİR KOLEJİ'NDEN ÇOCUK DERGİSİ

ŞEHİR KOLEJİ'NDEN ÇOCUK DERGİSİ

Özel Bilecik Şehir Koleji tarafından Çocuk Dergisi çıkartıldı. Hem eğlendiren hem öğreten içeriğiyle dikkat çeken dergi büyük beğeni topladı. 

Gazetemizde tasarlanarak matbaa tesisimizde basımı gerçekleşen dergi, İngiliz ve Türkçe olarak iki farklı dilde hazırlandı. Dergide Şehir Koleji'nin tanıtımı yapıldı, Bilecik'in tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler yer aldı. Öğrencilerin Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile gerçekleştirdiği röportajlar yayımlandı. 

Zengin ve renkli içeriğiyle öğrencileri eğitici bir misyon üstlenen derginin önsözünü kaleme alan Şehir Koleji Müdürü Şükrü Özger, geleceğin önder ve liderlerini yetiştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Müdür Özger, iki yıldır Bilecik'te hizmet veren bir eğitim kurumu olduklarını anımsatarak şunları dile getirdi:

"Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehrinde, Anadolu'nun kültür ve eğitim mimarlarının ışığında, gelecek dünyanın önderlerini, liderlerini yaratılış gayesine uygun olarak yetiştirmeyi hedefleyen kurumlar arasında yerimizi aldık.

İki yıldır Bilecik Şehir Koleji unvanı altında anaokulu, ilkokulu olarak hizmet vermekteyiz. Eğitim faaliyetlerimizin motivasyonunu yüksek ve daha aktif kılmak için, çocuk  dergimizi çıkarmayı faaliyetlerimizin içine kattık.

Farklı fıtratlarda yaratılan çocuklarımızı, eğitiminde de farklı uygulamalar ve testler yaparak onları yeteneklerine göre, yeteneklerini keşfederek, duygularını eğiterek, değerler eğitimi vererek ve bunları özümseyerek eğitim-öğretim hayatına hazırlamamız lazımdır. Çocuk kendinin adam yerine konulmasından, kendinin iyi anlaşılmasından mutlu olur.

Çocuk nasıl önemli bir cevherse, o cevheri işleyen onu şekillendiren öğretmen ve okulda o denli önemlidir. Eğri dalın gölgesinde eğri olur. Yapıtı nasıl şekillendirirseniz öyle olur. Bahçıvansız gül olmaz; olsa da hedeflediğiniz gülü elde edemezsiniz.

Bilecik Şehir Koleji olarak, tüm kadromuzla tüm donanımımızla, vizyon ve misyonumuza uygun en iyi eğitim-öğretimi veren okul statüsünde;

Çevresiyle iyi ilişkiler kurabilen, iyi bir insan olmayı hedefleyen, bilgi ve becerilerle donatılmış, farklılıkların değerini anlayan, gelişen dünya standartlarında ülkesini seven, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgiyi ilke edinen, özgüveni yüksek, üretken başarılı çocuklar  yetiştireceğiz."

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.