ŞEHİT MÜFTÜ KABRİ BAŞINDA ANILDI

ŞEHİT MÜFTÜ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle Bilecik İl Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği tarafından, Şehit Bilecik Müftüsü Mehmet Nuri Efendi'nin Deresakarı Köyü'ndeki  kabri başında anma programı düzenlendi.

Programa, Bilecik İl Müftü Vekili İbrahim Özen, Murakıb Bekir Tetik, Din Görevlileri Derneği yönetim kurulu, din görevlileri, Deresakarı Köyü muhtarı Yaşar Öztiryaki ve köy halkı katıldı.

sehit-muftu-kabri-basinda-anildi2.jpg

Şehit Müftü Mehmet Nuri Efendi'nin kabri başında Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Ardından Din Görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Cansız bir konuşma yaptı. Konuşmasında Camiler ve Din Görevlileri haftasının bu yılki temasının “Cami ve din hizmetine adanmış ömürler “olduğuna dikkat çeken Cansız,"Bu uğurda şehadete kadar uzanmış olan Şehit Müftü Mehmet Nuri Efendi'yi anmak ve nesillerimize memleketimizdeki örnek şahsiyetlerimizi anlatmak amacıyla bu gün burada toplanmış bulunmaktayız. Millî ve manevi değerlerimizi unutmamak adına her yıl  Şehit Müftü Mehmet Nuri Efendiyi anmak istiyoruz. Hatta Bilecik'in kurtuluş zaferi yıldönümü programları içerisine alınmasını arzu ediyoruz" dedi. 

sehit-muftu-kabri-basinda-anildi3.jpg

Konuşmasında Şehit Müftü Mehmet Nuri Efendiyle alakalı bilgiler veren Cansız, programa ev sahipliği yapan Deresakarı Köyü Muhtarı Yaşar Öztiryaki’ye, köy halkına ve programa katılan din görevlilerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 

Ardından Bilecik İl Müftü Vekili İbrahim Özen’in yaptığı dua ile program sona erdi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2342 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum