ŞEHİT TEĞMEN RAŞİT AYDIN'IN ARKADAŞI REKTÖR'DEN İSTEKTE BULUNDU

ŞEHİT TEĞMEN RAŞİT AYDIN'IN ARKADAŞI REKTÖR'DEN İSTEKTE BULUNDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde düzenlediği 'Pençe' operasyonunda şehit düşen BŞEÜ mezunu Teğmen Raşit Aydın'ın okul arkadaşı Mustafa Anıl Bakay, Rektör İbrahim Taş'tan istekte bulundu. 

Mustafa Anıl Bakay, Elazığ'ın Harput Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısını gazetemizle paylaşarak Rektör Taş'a seslendi. Şehidimizin okuduğu üniversitenin kampüsünün adının 'Şehit Teğmen Raşit Aydın' olarak değiştirilmesini teklif etti. Bakay,"Onlar bu vatan için can vermekten imtina etmediler, bizlerde en azından adının yaşaması konusunda duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Şehidimizin üniversiteden arkadaşı Mustafa Anıl Bakay'ın işte o köşe yazısı:

Devletler her daim iç ve dış tehditlere gebe yaşamışlardır. Bu uğurda ağır bedeller ödenmiştir, ödenmeyede devam edilecektir. Akan kan bayrak için vatan için!

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedenlere karşı sürekli operasyonlar yapılmakta,güvenlik güçlerimiz bizler rahat huzurlu bir yaşam sürelim diye bayrağımız inmesin,ezanlar dinmesin diye yoğun mesailer harcamaktadır.Sular bulanmadan durulmaz derler ya işte tamda o hesap. Kahraman askerimiz her zamanki gibi yoğun mesailer harcıyordu hemde canı pahasına!

Bunlardan birisi de geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde gerçekleşen “Pençe operasyonuydu”. Irak’ın kuzeyinde yer alan ve stratejik bir önem arz eden Hakurk bölgesine yapılan bir operasyondu. PekiHakurk’u bu denli önemli kılan neydi? Hakurk yaz aylarına doğru örgütün yaz konaklaması olarak kullandığı bölgeninSincar ve Suriye’nin kuzeyindeki terör bölgelerine geçişte kritik bir konumda bulunuyordu. Terör örgütü mensupları militanlarını Türkiye’ye sokmak için Hakurk’u bir üs olarak kullanıyordu. Pençe operasyonu hava harekâtı ile başlayıp kara sevkiyatıyla seyrini devam ettirirken ve Aslan MehmetçiğimizHakurk’u adım adım yok ederken gelen şehit haberleri ülkede her zamanki gibi derin bir acı bırakmıştı. Ama bu acıyı dahada dayanılmaz ve zor kılan bir an yaşadım.

İftar vaktiydi. Her zamanki gibi dualarla iftarımızı açtık. Akabinde yarım saat geçmedi biraz dinlemek amaçlı oturdum ve sosyal medyaya bakmaya başladım. Son dakika bildirimlerinden Pençe operasyonunda 2 şehit verdiğimizi öğrenince gerçekten ciddi bir üzüntü yaşadım. Bu ramazan ayı gibi mübarek günlerde Efendimize komşu olan kahraman yiğitlerimizi düşündükçe içimi hüzün kapladı ama akabinde Rabbim herkese böyle bir ölüm nasip etsin dedim İnşallah. Haberin içeriğine girdiğimde Şehitlerimizin askeri resimleri ve adı yazılıydı ve birinde Şehit Teğmen Raşit Aydın yazılıydı! Abartısız 3-5 dakika bakakaldım ekrana. Ekrandaki yiğit adam üniversite yıllarında beraber olduğumuz Karadeniz’in yiğit evladı, bizlerinde kardeş dediği beraber yol yürüdüğümüz Raşit Aydın’dı… Ateş düştüğü yeri yakar derler ya o an o korun acısını ve hissiyatını daha derinden yaşadım. Çok farklı ve çok çaresiz 3-5 dakika geçirdikten sonra aklıma hemen şehadete ermeden birkaç hafta önceki konuşmamız geldi. Nasılsın, iyi misin fasıllarından sonra yiğit şehidimiz;“Bu dağlarda şerefsizlere geçit yok demişti” Allah güç verdikçe mücadele edeceğiz inançla ve imanla sonuna dek gideceğiz demişti ve sonunda da Rabbim’e emanetsin dedi. Şimdi düşünüyorum! Sen onlara geçit vermedin yiğit adam. Bayrağın dalgalansın, ezanların susmasın diye onların karşısında sıradağlar gibi dimdik durdun ve geçit vermedin. Tüm şehitlerimiz gibi sende kahraman gibi can verdin! Asıl sen Rabbime emanetsin...

Ve yine aldığımız duyumlara göre Şehit Teğmen Raşit Aydın askeri okulu yüksek bir dereceyle bitirerek “İstanbul-İzmir-Ankara” gibi yerleri görev yapmak için tercih edebilecekken kendi inisiyatifiyle Türk bayrağının dalgalandığı her yer Türk vatanıdır bizim için asıl mesele zor gidilecek yerlere gitmektir diyerek “Hakkari” bölgesini seçerek bayrak sevdalısı duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kim demiş Şehitler şehadete koşar adım gitmez diye?

Bu vesileyle Başta Şehit Teğmen Raşit Aydın olmak üzere tüm kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Ülkemiz üzerinde hain emellere sahip olanlar şunu asla unutmamalıdır!

Ezan dinmez diyen

Bayrak inmez diyen

Birileri hep olmuştur hepte olacaktır İnşallah!

Son olarak Şehidimizin okuduğu üniversitenin kampüsünün adının Şehit Teğmen Raşit Aydın olarak değiştirilmesi hususunu Sayın Rektör hocamız Prof. Dr. İbrahim TAŞ beyefendiye arz ederim. Hiç olmazsa anılarının olduğu yerlerde adının ebedi daim yaşamasını sağlanabilir ve akıllara her geldiğinde birer Fatiha ruhuna armağan edilebilir. Onlar bu vatan için can vermekten imtina etmediler, bizlerde en azından adının yaşaması konusunda duyarlı olmalıyız diye düşünüyorum.

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez!

Bu haber toplam 4743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum