ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

'18 Mart Şehitler Günü' dolayısıyla ilimizde bir dizi programlar düzenlendi. 18 Mart Cumartesi günü yapılan programlar Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma törenleriyle başladı. Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla süren programın devamınde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Anadolu'nun dış güçlerin emelleri doğrultusunda parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade ederek: "İşte bu sebeblerdir ki 18 Mart yüce meclisimiz tarafından 27 Haziran 2002 tarihinde Şehitler Günü kabul edilmiştir. 

Bugün, dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. 

sehitlerimiz-anildi1.jpg

"BUGÜN ŞEHİT OLANLARIN GÜNÜDÜR"

Bugün, yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt'te Kosova'da, Niğbolu'da, Yemen'de Galçiya'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Irak'ta, Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta, dağ başında bir köyde şehit olanların günüdür. 

Bugün, ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştukları gündür. 

Bugün, Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Bugün Allah yolunda kurbanlık koç gibi biricik mehmetin kına yakılarak vatan ve bayrak uğrunda kurban olsun değip, oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan, şehit ana ve babaları ile eşlerinin günüdür. 

Şehitlerimiz binlerce yıldan beri, Türk'ün milli varlığını sürdürmek için, vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Onlar ki; Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştılar, aynı zamanda anıtlaştılar. Yakılan türkülerimiz ile bestelenen şarkılarımız da yankılanan ezgi, ozanların dilinde ağıt oldular." dedi. 

sehitlerimiz-anildi2-001.jpg

"EMANETLERİNİ DAİMA YÜKSEKLERE TAŞIYACAĞIZ"

Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırasının bizlerde olduğunu ifade eden Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak: "Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklere taşıyacağız. 

Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz dike hainler! Hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızda boğulacak, ateşimizle yanacaksınız" dedi. 

Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 

ŞEHİTLİK PROGRAMI

Cumhuriyet Meydanında törenlerin arından program şehitlikte devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak şehit mezarlarına çiçek bıraktı. 

Ardından Vali Süleyman Elban şehitlik defterini imzaladı. İl Müftüsü Necati Akkuş'un dua ettirmesiyle şehitlikteki program sona erdi. 

Şehitlikteki törenin ardından programlar Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam etti. Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

sehitlerimiz-anildi3.jpg

"18 MART İMANIN, ÇELİĞİ YENDİĞİ GÜN"

Ardından Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Mercan konuştu. Müdür Mercan konuşmasında 18 Mart gününü, İmanın çeliği yendiği gün olarak tarif ederek şunları dile getirdi: "Vatanı Milleti İmanı ve sahip olduğu değerler uğruna, insanoğlunun defa edebileceği en büyük değeri canıdır. Teslimiyetin fedakarlığın ve adanmışlığın en şereli halidir şehadet. Allah onlardan razı olsun. Onlar vazifelerini yaptılar ve hakka yürüdüler. Bizlere bıraktıkları emanet ve sorumluluk ağırdır. Bu bilinçle daha fazla çalışmak ve emanete sahip çıkmak, milletimizi ve memleketimizi daha üst seviyelere çıkarmak boynumuzun borcudur" dedi. 

Müdür Mercan'ın konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından sela ve Kur'an-ı Kerim okundu. Şehitler video sunumu ve Çanakkale Şiirinin okunmasıyla süren programda daha sonra "Silahını vermeyen şehit" adlı tiyatro oyunu izlenildi. İlahi korosu ve müzik dinletisinin ardından program sona erdi. 

18 Mart Şehitleri Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan programlara Vali Süleyman Elban, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, bazı il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.