ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferinin 103.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanın'da Atatürk Anıtına Çelenk Sunma programıyla başladı. Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız söyledi. Programın devamında ise günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi1.jpg
Kürsüye ilk olarak 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Yarbay Hasan Acar geldi. Yarbay Acar konuşmasında bugün dünyanın en kuvvetli ordularının, 103 yıl önce Çanakkale toprakları içinde kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarparak bütün ümitleriyle beraber Türk sularına gömüldüğü gün olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: 'Bugün büyük insan, ulu önder, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anafartalar sırtlarında dünyaya komutanlık sanatını öğrettiği gündür. Bugün bu toprakların sonsuza kadar tek sahibi olan yüce Türk Milletinin, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının tüm dünyaya gösterildiği, Türk birlik ve beraberliğinin kudret ve kabilyetinin nelere muktedir olduğunun, tüm dünyaya öğretildiği gündür. Bugün yurdumuzda, namusumuza, birlik ve beraberliğimize kasteden düşmanın yok edildiği, her karış toprağımızın kanımızla yıkanarak düşmandan temizlendiği kutlu gündür.' dedi.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi2.jpg
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Jandarma Yarbay Hasan Acar'ın ardından Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak kürsiye gelerek konuşma yaptı. Başkan Durak konuşmasında 18 Mart'ın Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Anadolunun dış güçlerin hain emelleri doğrultusunda parçalanamayacağının, tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 'Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların, üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün ölümsüzlük şerbetini içenlerin Allah'a kavuştukları gündür. Bugün Allah yolunda kurbanlık koç gibi biricik Mehmet'in kına yakılarak vatan ve bayrak uğrunda kurban olsun deyip, oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan Şehit ana ve babaları ile eşlerinin günüdür.' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi3.jpg
Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Vali Tahir Büyükakın ve beraberindeki protokol üyeleri Şehitlik Ziyareti gerçekleştirdi. Şehitlikteki ziyaret Saygı duruşu ve Saygı atışının yapılmasıyla başladı. Ardından Vali Tahir Büyükakın, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak şehit mezarlarına çiçek koydu. Daha sonra Vali Tahir Büyükakın şehitlik anı defterini imzaladı. Şehitlik ziyareti İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi4.jpg
ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI
Şehitlik Ziyareti sonrasında ise Bilecik 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı gerçekleşti. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa katılımın yüksek olması dikkatlerden kaçmadı. Salonda boş koltuk kalmazken bazı davetliler programı merdiven boşluklarında takip etti. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi6.jpg
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sami Aygün açış konuşması yapmasıyla devam etti. Okul Müdürü Aygün konuşmasında tarihimizin kazandığımız eşsiz zaferlerle dolu olduğunu, fakat yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin bu zaferler içerisinde müstesna bir yeri olduğuna dikkat çekti. Müdür Aygün ayrıca Çanakkale ruhunu, Sakaryayı, Dumlupınarı, Kurtuluş Savaşımızı, 15 Temmuz'u unutmamamız gerektiğini ifade ederek: 'Biz milletçe birlik ve beraberlik içinde olursak yenemeyeceğimiz düşman yoktur' dedi. 
Müdür Aygün'ün konuşmasının ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Söz Korosu'nun sunumu izlenildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan söz korosu büyük beğeni toplarken zaman zaman salonda duygusal anlar yaşandı. Yaklaşık bir saat süren söz korosunun sonunda bütün salon öğrencileri gösterdikleri performans karşısında ayakta alkışladı.

sehitlerimiz-rahmetle-anildi7.jpg

Kaynak:Haber&Foto: Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2604 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.