ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında aziz şehitlerimiz bir kez daha rahmetle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Mill Birlik  Anıtı’nda ve Bilecik Şehitliği’nde çeşitli törenler düzenlendi. Cennet vatanımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. 

Anma etkinlikleri, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Mill Birlik  Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim okunarak Müftü Necati Akkuş tarafından dua yaptırıldı. 

1-651.jpg

Etkinlik, anıta karanfil bırakılması ile sona erdi. 

ANMA ETKİNLİKLERİ ŞEHİTLİK’TE DEVAM ETTİ

Anma etkinlikleri, Bilecik Şehitlik ziyareti ile sürdü. Burada saygı atışında bulunulmasından sonra Vali Bilal Şentürk tarafından Şehitlik Defteri imzalandı. Şehit mezarlarına karanfil konularak Kur’an-ı Kerim okundu. 

Vali Bilal Şentürk, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un üçüncü yıldönümünde aynı milli ruh ve birlikteliğin yaşadığına vurgu yaptı. Türk milletinin şehitlerimizden emanet bu cennet vatanı canı pahasına korumayı sürdüreceğini belirten Vali Şentürk, şöyle devam etti:

“Milli mücadele sonrasında, düşman kalleşçe yöntemler deneyerek, aziz vatanımıza tekrar göz dikerek bizi sindirmeye ve himayesi altına almaya teşebbüs etti. Fakat aziz Türk Milleti miras aldığı aziz vatanımızı milli ruh ve birliktelikle canı pahasına korudu.

2-656.jpg

Bugün 15 Temmuz ve bir kez daha gördük ki bizim cennette de ordumuz var. Şehitlerimizle gurur duyuyor, yokluklarının hüznünü içimizde yaşıyor ve rahmetle yad ediyoruz. Şehitlerimizin emanet bıraktığı aziz vatanımızın her köşesini canımız pahasına muhafaza ederek bu kutlu yoldan aynı gayretle ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Anma etkinlikleri, Şerifpaşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okunması ve pilav ikramıyla son buldu.

3-515.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2067 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.