Şehitlerimiz rahmetle anıldı

Şehitlerimiz rahmetle anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. 

Vali Bilal Şentürk önderliğinde gerçekleşen programa; 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Semih Tuzak, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, şehit ve gazi aileleri ile yakınları katıldı. 

bilecik-sehitligi.jpg

Saygı duruşundu bulunulmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Bilal Şentürk tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. 

Vali Bilal Şentürk, şehitlik defterini imzalamasının ardından yazdığı satırları okudu. Vali Şentürk, şehitlerimizin gösterdiği fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

bilecik-sehitligi1.jpg

“Aziz şehitlerimiz; Bugün devletimizi parçalamaya çalışan hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 4’üncü yıldönümü. Hain emelleri ile içimize sızan hainler 4 yıl önce bugün kardeşlerimizin canlarına kıyarak şühedalar makamına yükselmelerine sebep oldular. Yanı başınıza komşu olarak gönderdiğimiz Ömer Halisdemir kardeşimiz başta olmak üzere vatan için can veren şehit kardeşlerimiz bize 100 yıl öncesinde olduğu gibi aziz bir vatan bıraktılar. 

Kanlarınızla sulanan bu topraklar bize kanımızla şerefimizle kıyamete kadar varolacağımız mübarek vatan oldu. Tarihin her çağında neslini Asım’ın nesli olarak ayakta tutan siz aziz şehitlerimizin gösterdiği fedakarlıkları unutmayacağız. Ruhunuz şad, mekanlarınız cennet olsun.”

bilecik-sehitligi2.jpg

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Şehitlik’te düzenlenen anma etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Ali Erhun’un dua yaptırması ile son buldu. 

bilecik-sehitligi3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.