Şehitlerimiz rahmetle anıldı

Şehitlerimiz rahmetle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi2.jpg

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Elmas ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. 

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak’ın günün anlam ve önemine ilişkin duygu dolu konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi3.jpg

Şehit mezarlarına çiçek bırakıldı

Törenin devamında Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Yaşar Tüzün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak tarafından şehit mezarlarına çiçek bırakıldı. 

Vali Bilal Şentürk, Şehitlik Anı Defteri’ni imzalarken duygularını şu cümleler ile dile getirdi: 

“Aziz şehitlerimiz, mübarek dedelerimiz, alnı öpülesi kardeşlerimiz, kahraman komutanlarımız; Her biriniz sıcacık yatağını, ananızı babanızı, yârinizi, evlatlarınızı hatta doğup büyüdüğünüz memleketlerinizi, ata emaneti topraklarımızı korumak için ardınızda bıraktınız. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi4.jpg

Gözünü kan bürümüş düşman garbın afakını çelik zırhları ile sararken siz sevdiceğinizin yaşmağı ile yaranızı sardınız. Dönmeyi düşünmediniz, geri dönmeyi düşünmediniz. Tek düşündüğünüz vatan, bayrak ve namustu. Devirler değişti, çağlar değişti fakat değişmedi alın yazınız. Ne alemde şer ne Oğuz’da er tükendi, tükenmeyecekte. Ne şehitler tepesi boş kalacak ne de aziz milletimiz esaret zincirine bağlanacak. Emanetiniz bize, bizden evlatlarımıza, evlatlarımızdan torunlarımıza al bayrağımızın gölgesinde tertemiz temsil edilecek. Mekanınız cennet ruhunuz şad olsun.”

Törenin son bölümünde Kayı Boyu Camii İmam Hatibi Metin Tetik tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Müftü Ali Erhun’un yaptırdığı dua ile tören sona erdi. 

sehitlerimiz-rahmetle-anildi5.jpg

Törene, Vali Bilal Şentürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Elmas, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile diğer davetliler katıldı. 
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1998 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.