'ŞEHRİ RAHATLATIRIZ!'

'ŞEHRİ RAHATLATIRIZ!'

Vali Süleyman Elban, 1. OSB ile Polisevi arasında kalan arazinin kamu yerleşkesi şekline dönüştürmek istediğini söyledi. Bahsi geçen alanda valilik, emniyet, adliye ve karşı tarafta üniversitenin yer aldığı bir kampüsü hayal ettiğini dile getiren Vali Elban,"Ben buradayken bu projeye başlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Planlanan projeye ilişkin OSB yönetiminin alacağı kararı beklediklerini dile getiren Elban, 23 Ocak'ta gerçekleşecek OSB Genel Kurulu'ndan çıkacak karar doğrultusunda projenin şekilleneceğini belirtti. Vali Elban, projenin kamu binalarını bir araya toplamasının yanı sıra şehride rahatlatacağını anlattı. 

Vali Süleyman Elban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla bir araya geldiği sabah kahvaltısında konuyla ilgili şunları kaydetti:

"OSB'ye girdiğimiz andan itibaren yolun sağ tarafında Sanayi ve Ticaret Odasının önünde, Polis Evine kadar bir güvenlik bandı var. Bakanlık o güvenlik bandıyla ilgili mevzuat değiştirdi, 50 metreye indirildi. 

'MEVZUATI ARAŞTIRDIK, SIKINTI YOK!'

Biz bunu görünce benim de bir hayalimdi; Artık şehir bu tarafta çok sıkıştı. Yeni binaların, buradaki iş yerlerinin artarak bu şehri büyüme ihtimali yok ederek daha çok sıkışacak konuma geldi. Ben arzu ediyorum ki şehrin bu tarafı tamam ama  bir de aynı büyüklükte diğer yöne doğru açalım. Yenişehir yoluna doğru açalım. Bunu istediğiniz kadar açalım deseniz de, imar yapsanızda insanlar için cazip değil. Çarşının ortasındaki adam neden 5-6 km yol gitsin ki? Bu doğrultuda çekim alanları, cazip yerler yaratmalıyız ki insanlar o taraflara doğru yönelsin. Bu bölgede biz hükümet konağı ihtiyacımız vardı nereye yapabiliriz? Adliye ihtiyacı var nereye yapabiliriz? diye araştırırken bu bantı gördük. Mevzuatını araştırdık bir sıkıntı yok. 

'BİLECİK İÇİN İNANILMAZ BİR KULLANIM ALANI OLUŞUYOR'

Hali hazırda OSB'nin de çok işine yaramıyor. Sanayi tesisi yapamıyor çünkü yola yakın. Yani onlarda kaldığı sürece büyük bir kullanım amacı yok ama biz alırsak Bilecik için inanılmaz bir kullanım alanı oluşuyor. Bir kampüs oluşturalım diyoruz. O kampüs alanına girsin, otoparkı olsun, tam yol kavşağında dönüşle ilgili bir sıkıntısı da yok artı şehrin diğer tarafına doğru da yavaş yavaş gelişmeye başlayacak çünkü biz Dereşemsettin kavşağından itibaren 3. OSB ile ilgili çalışmaya başlayacağız. 29'unda tapular, kadastro kesinleşti, tapularını çıkarttırdım, tescilleri de yapıldı.

'MODERN BİR ŞEHİR OLUŞUR'

Benim arzum 1. OSB, Hükümet konağı, 2. OSB, üniversite ve 3. OSB ve eğitim alanları bu alanda olsun. Bu alan çepeçevre olsun ortada yaşam alanları bir Avrupa şehri gibi olsun. Zaten çok ormanlık alanda var bizler bu alanlara dokunmayacağımız için çok doğal yemyeşil kalacak. Etrafında boş olan yerlerde ticari konutsal yapılaşmalar olur. Dolayısıyla çok modern bir şehir yani mevcut şehrin yerine bakarsanız da ova gibi bir yer.

Biz hazırlayalım bunu ister 5 yıl olsun ister 55 yıl olsun o önemli değil.  Vatandaşa bağlı; OSB, Hükümet Konağı  bizim işimiz ama oraya insanları çok süratli gitmesi veya yavaş gitmesi bizim dışımızda. Ekonomik şartlarla ve insanların isteğine bağlı olarak gelişir diye düşünüyorum. 

'O ALANI KOMPLE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Esas bir diğer niyetimde restore ettiğimiz hükümet konağının ihale sürecini başlattık her ikisinin de hem tadilat hem özel idare hem de mevcut hükümet konağımızın da restorasyon ihalesine başladık. Bu ay sonu itibariyle sonuçlanacaklar yer teslimlerini Mart'ta yapmayı düşünüyoruz. Mart ayında biz buraya geleceğiz ve o binayı restorasyona başlayacağız. Eğer bu hükümet konağı ile ilgili arzumuz gerçekleşir temel atabilirsek derhal eklenti olan hükümet konağının diğer eklentisini yıkmak istiyorum. Orayı bir meydan park olarak açmak istiyoruz. Hemen adliyenin temelini atıp adliye işini de çözebilirisek adliyeyi de yıkmak istiyoruz dolayısıyla orada da ferah bir alan yaratılacak. Hatta büyük ihtimalle orada ki jandarma binasını da boşaltıyoruz o binayı da böyle olursa yıkarız. Arada bir askerlik şubasi kalıyor onu da ikna edebilir, yer bulabilirsek o alanı komple açmayı düşünüyoruz. 

'İNŞALLAH PLANLARIMIZ GERÇEKLEŞİR'

Bilecik'in yarısını satsanız öyle bir tarihi olan bina ortaya getiremeyiz. Gidiyorsunuz yurt dışına Amerika'ya, Kanada'ya insanlar tarih yaratmaya çalışıyor. Bizim elimizde hazır tarih var yıkıyoruz. Bunu kullanmamız lazım. Bina büyük sıkıntıdaydı çok ciddi çatlaklar vardı. Onların düzeltilmesi gerekiyor. İnşallah planlarımız da gerçekleşir arzum o yönde."

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3208 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum