ŞELALE GİBİ AKTI!

ŞELALE GİBİ AKTI!

Bilecik'te aniden bastıran ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentin cadde ve sokakları göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

1-319.jpg

Bilecik’te İsmet Paşa Mahallesinde araçların hız yapmalarını engellemek amacıyla asfalt malzemesiyle yapılan hız kesici asfalt kasis yağan su suların aşağı doğru akmamasına neden olurken, burada biriken sular ise bir evin su basmasına sebep oldu. Yapılan hız kesici yağmur sularının akmasını engelleyince sitenin duvarından şelale şeklinde site alanına akmaya başladı. Ergün Uslu’nun ikamet ettiği zemin katın bir anda su basmasına neden oldu. Evlerine ve mobilyalarına zarar veren suyu kendi ve komşuların imkanlarıyla tahliye edip, suyun taşıdığı çamuru temizlemek için de çalışma başlatan sel mağduru Ergün Uslu, yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.

2-311.jpg

Kimsenin ilgilenmediğini belirten Uslu, “Site duvarın üstünden geçen yola asfalt kasis yapıldı. Yapılan hız kesici yağan yağmur sularının gitmesini engelledi. Yağmur suları yolu çökerterek olduğu gibi sitenin duvarından şelale şeklinde sular evimizin içine doldu. Çok korktuk. Eşim hamile, doğum yapacak. Komşular sağ olsun hep birlikte elimizde fırça ve süpürgelerle suyu temizlemeye çalıştık. Maddi ve manevi zararımız var. Yetkililere telefon açtık. Bir zabıta memuru ve Fen İşleri Müdürlüğünde görevli olduğunu öğrendiğimiz memur arkadaşlar geldi. Sadece bakıp gittiler. Ertesi gün sağanak yağmur tekrar yağmaya başlayınca yetkilileri önlem alması için tekrar aradık. Telefonlara bakan dahi olmadı. Yoldaki kasis için önlem almazlarsa her sağanak yağmur yağdığında aynı kâbusu yaşamak itemiyoruz”” ifadelerini kullandı.

3-233.jpg4-065.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3506 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum