SELİM BAŞKAN 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

SELİM BAŞKAN 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmaları ve 2018 yılında yapılması planlanan projeleri gazetemize anlattı. Geçtiğimiz yılın değerlendirmesi, 2018'in planlanmasına yönelik röportajda birbirinden önemli konu ve projelere temas eden Başkan Yağcı, Bilecik'in 2017 yılında adeta ilklerin şehri konumuna geldiğini belirtti. 

Kültür-Sanat çalışmalarından alt yapıya, turizm hamlelerinden tesisleşmeye kadar birçok kulvarda Bilecik Belediyesi'nce yapılan hizmetleri değerlendiren Başkan Yağcı,"Bilecik dünden daha iyi ama yarın daha iyi olmak için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2017 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere başvurdu:

'İLKLERİN ŞEHRİ BİLECİK'

"Bilecik; ülkemizin tek, dünyanın en entegre katı atık yönetim tesisine sahip oldu. Bilecik Belediyeler Birliği tarafından ilimize kazandırılan ve ülkemiz ile dünyada örnek olan Entegre Katı Atık Tesisi; ilimize çevreci belediyeciliğin birçok avantajını sağlamakla birlikte, geri dönüşüme olan katkısı ve istihdama yönelik faydaları ile Bilecik'in vizyon projelerinden biri oldu. 

Şehrimizin Biyolojik ve Kültürel Çeşitlilik Endeksi belirlendi. Türkiye'de ilk olan çalışma sonucunda elde edilen verilere göre Bilecik; biyolojik ve kültürel çeşitlilikte birçok Avrupa ülkesini geçti.

Çevreci Belediyecilik'te birçok önemli çalışmayı gerçekleştiren Bilecik; Ülkemizde Karbon Ayak İzini belirleyen ilk il oldu.

'TÜRKİYE'NİN EN UZUN TARİH ŞERİDİ'

tarih-seridi.jpg

Şehrin tanıtım ve turizmine ilişkin birçok önemli yatırımı gerçekleştirdik. Her ay çalışmalarımıza yenilerini ekledik. Tarihe Vefa ve Eğitim Projesi niteliği taşıyan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'nde; 36 Osmanlı Padişahının hayat hikayeleri öz bir şekilde anlatılırken, her bir padişahın devrinde gerçekleştirilen önemli olaylara ışık tutulan önemli bir projeyi hizmete soktuk. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Tarih Şeridi, Türkiye'nin en uzun tarih şeridi olmasıyla da büyük önem taşıyor. 

'BİLECİK 2017 YILINDA YAKLAŞIK 700 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI'

Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Yaşayan Şehir Müzesi ve Pelitözü Gölpark'taki güzellikleri ile birçok yerli turistin uğrak noktası oldu. İlimize gerçekleştirilen gezi ve turlarla ilimize ait birçok güzelliğin fotoğraf kareleriyle şehir ve ülke dışına taşınmasını sağladık.

Osmanlı saray bahçeleri, has bahçe özelliği taşıyan yapıdaki havuz ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları, dönemin çiçek bahçelerini ve güzelliklerini yansıtan peyzaj düzenlemelerini barındıran ve bu alanda yapılan ilk çalışmalardan biri olan Tarih Şeridi;  2017 yılında yüzbinlerce konuk ağırladı.

'40.000 TİYATROSEVERİ TİYATROYLA BULUŞTURDUK'

Bu yıl 12.'si gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında 7'den 70'e; yaklaşık 40 bin kişi tiyatro ile buluşarak, tiyatronun güzelliğini yaşadı. 2004 yılında Bilecik Belediyesi eliyle çıkılan Bilecik Belediyesi Tiyatro Festivali yolculuğunda bu yıl festival; 12. Uluslararası Bilecik Belediyesi Tiyatro Festivali ismiyle, tiyatroseverleri karşıladı. Festival kapsamında 15 oyunun sahnelendiği Bilecik'te; festival boyunca 40 bin tiyatro sever, tiyatro ile buluştu. Kristal Çınar Onur Ödüllerinin de sahiplerini bulduğu festival kapsamında bu yıl da duayen ve usta tiyatro sanatçıları Bileciklilerle bir araya geldi.

BİLECİK BELEDİYESİ 2017 YILINDA 8 BÜYÜK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Belediyemiz 2017 yılında 8 büyük ödüle layık görüldü.

Avrupa Başarı Ödülleri kapsamında; Belediye Başkanımız Selim Yağcı'ya ''Yılın En Başarılı Belediye Başkanı'' ödülü verildi.

belediye-odul.jpg

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerinde Şehircilik Altyapısı Kategorisinde Yılın En Başarılı İlleri arasına girerek ödüle layık görüldü.

Mahalli İdareler Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından; Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim ve 6K Akıllı Duraklar Projesi ile ödüle layık görüldü.

Medya HD Yayın tarafından düzenlenen ödül töreninde; Çevre, Şehircilik, Kültür ve Sanat alanında yapmış olduğu güzel ve anlamlı çalışmalar dolayısıyla Yılın Başarılı Belediye Başkanı seçilerek, ilimize bir ödül daha kazandırdı.

Marka Belediyeler Dergisi tarafından; Marka Belediyeler ve Marka Projeler Ödülüne layık görüldü.

Anadolu Yerel Yönetimler tarafından; ''Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor''  kapsamında; Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma kategorisinde; Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Teknoloji Yönetimi kategorisinde ise 6K Akıllı Duraklar projesi ile ödüle layık görüldü. 

BİLECİK BELEDİYESİ ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ  

Dirilişin Şehri Bilecik'te; Medine Garı Mimarisiyle hayat bulan, Şehirlerarası Otobüs Terminali, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlamak gibi büyük bir işlevi dolayısıyla bölgeye büyük katkıları olduğu gibi belediyecilik hizmetlerine de büyük faydalar sağlıyor. Modern ve tarihi çizgileri yanı sıra Medine Garı yapısıyla; Marmara bölgesinin ve çevresindeki 25 milyon nüfusun kullandığı en işlek ulaşım ağı olan yeni çevre yolu üzerinde ihtişamıyla göz dolduracak olan şehirlerarası otobüs terminali şehrin ulaşım ve turizm faaliyetlerine büyük katkılar sunuyor.

terminal.jpg

10 OKULA SENTETİK SAHA

2017 yılında, en önemli çalışmalarımızdan çocuklarımıza ve eğitimlerine büyük hizmetler verecek olan sentetik saha çalışmaları oldu. 2016 yılında 5, 2017 yılında 5 olmak üzere iki yılda 10 okula kazandırılan sentetik sahaların protokolü  gerçekleştirilerek, çocuklarımızın hizmetine girdi. Eğitim ve çocuklarımıza yönelik bütün çalışmaların yanında olan Bilecik Belediyesi, eğitime katkı olarak okul bahçesi uygun olan alanlara da sentetik saha uygulamasını gerçekleştirmeye devam edecek. 

ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNE İKİNCİ ÖĞRENCİ OTAĞI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında  üniversite yerleşkesine ikinci bir Öğrenci Otağı kazandırdık. Öğrenci Otağında ücretsiz çay ve çorba ile öğrencilerimizin yanında yer almaya devam ediyoruz.

'GO-KART PİSTİNİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK'

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve vizyon projelerden biri olan Vadipark olarak adlandırılan Karasu Gençlik ve Yaşam Adası'nda hazırlanan Bilecik'in ilk Go-Kart pisti, vatandaşlarımızın hizmetine girdi.

BİLECİK, ULUSAL VE ULUSLARARASI  SEMPOZYUMLARA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2017 yılında kültür ve kongre turizmi ile ulusal ve uluslararası sempozyumlara ev sahipliği yaptık. 11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Bilecik'e ait birçok konunun ele alındığı Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyum kapsamında, birbirinden değerli konu ve konukları Bilecik'te ağırladık. 

 Bilecik'te, tarihi, kültürel yöresel değerleri, eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi, sanayi, tarım, ve turizm gibi Marka değerlerinin ortaya konulduğu   ''Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda birçok oturum gerçekleştirildi ve şehrin vizyonuna ışık tutacak konular ele alındı.

BİYOLOJİK VE KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK ENDEKSİNİ BELİRLEYEN İLK İL BİLECİK

Bilecik Belediyesi olarak yine bir ilke imza atarak, Türkiye'de uluslararası ölçütlere göre doğal ve kültürel çeşitlilik değerini belirleyen ilk il olarak, büyük bir çalışmayı gerçekleştirdik. Şehrimizin iklim değişikliğindeki rolünü azaltmak üzere karbon ayak izini belirleme çalışmalarına da başlayarak, çevreci belediyecilik anlayışındaki başarımızı taçlandırdık. 

YAKLAŞIK 100 BİN FİDAN VE BİTKİ TOPRAK İLE BULUŞTU

Yüzde 53'lük yeşillik oranı ile ülkemizin en yeşil ve çevre dostu illeri arasında yer alan şehrimizin yeşilliğine yeşillik kattık. Şehrin birçok noktasındaki çalışmalarla ilimizi güzelleştirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz birçok alanda yaklaşık 100 bin fidan ve bitkiyi toprakla buluşturdu.

BİLECİK BELEDİYESİ SAĞLIK TERAPİ MERKEZİ VE OSMANLI HAMAMI   

Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezi karşısında yapılacak olan Osmanlı Hamamı ile Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te hizmet vermeye başlayacak. 4 kat şeklinde inşa edilecek olan ve Osmanlı Hamam kültürünü Bileciklilerle buluşturacak olan Osmanlı Hamamı ile Bilecik'e büyük bir eser kazandırılacak. İçerisinde; Soğukluk ve Ilıklık Bölümü, Göbek Taşı Bölümü, Sauna, Tuz Odası, Kafeterya, Soyunma ve Dinlenme Odaları bulunan Osmanlı Hamamı, önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak.

sultaneli.jpg

SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI 

Şehrimiz Hastane Önü Dükkanlar ile yeni ticaret alanlarına, yeni işyerleri ve yeni cazibe merkezlerine kavuşmuş olacak. Devlet Hastanesi önünden Bilecik Belediye Sarayı karşısındaki alana kadar yol boyu inşa edilen dükkanlarda Bilecik'in kültürünü ve tarihini yansıtacak hediyelik eşyalar başta olmak üzere, şehrimizin tanıtım ve turizmini canlandıracak olan ürünler bulunacak.

'OTOPARK SORUNU KÖKTEN ÇÖZÜLECEK'

Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda kuracağımız Katlı Otopark sistemleriyle otopark sorunu yerinde çözülecek. Birçok yönden işlevselliği büyük olacak katlı otopark, şehrimizin otopark ihtiyacını karşılayacak.

otopark.jpg

BİLECİK BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASI

Bilecik Belediyesi tarafından, Bilecik El Sanatları Merkezi Müdürlüğü ile Belediye Binası arasında yapılacak olan Bilecik Belediyesi  Ek Hizmet Binası, yeni yılda vatandaşlarımızın hizmetine giriyor. Bilecik Belediyesi ile El Sanatları Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereğince yapılacak olan Ek Hizmet Binasının alt katında El Sanatları Merkezi atölyeleri bulunacak, üstteki iki kat ise Belediye Ek Hizmet Binası olarak hizmet verecek. 

ek-hizmet-binasi.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum