SELİM YAĞCI SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

SELİM YAĞCI SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in kendisini hedef alan açıklamaları ve Bilecik gündeminde yer alan konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Semih Şahin’in sahte plakayla ilgili ve belediyenin geçmiş dönemlerine ilişkin sarfettiği sözlere karşın sessizliğini bozan Milletvekili Selim Yağcı, sert bir dille cevap verdi. 

Vekil Yağcı, sahte plaka olayı, belediyede yaşanan işçi çıkarmaları, TYP konusu, belediye borçları, zamlar ve daha birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in AK Parti’ye geçişlerine de değinen Selim Yağcı, bir saati aşkın süren basın açıklaması yaptı.  

Yağcı’nın partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısına, İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Karadayı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. 

mv-yagci-sessizligini-bozdu2.jpg

‘23 NİSAN’A YETİŞTİRMEYİ ARZULUYORUZ’

Milletvekili Selim Yağcı, yapımında sona gelinen yeni devlet hastanesi çalışmalarına değinerek başladığı konuşmasında, “Temennimiz Bilecik Devlet Hastanesi’ni 23 Nisan’a yetiştirtmek. Yetişir mi yetişmez mi net bir şey diyemiyoruz ama bahar aylarında açılmasını planlıyoruz. Bozüyük Devlet Hastanemizin çalışmaları da planlandığı şekilde devam ediyor” dedi. 

HEDEF YIL SONUNDA BİTİRMEK

Yenişehir yoluyla ilgili ise müteahhidin şantiyelerini kurmaya başladığını aktaran Selim Yağcı, “2020 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi. 

‘BASİRETSİZLİK VE BİLGİSİZLİK’

Mv. Yağcı, açıklamasının devamında, Belediye Başkanı Semih Şahin’in sahte plaka olayıyla ilgili sözlerine cevap verirken, yaşananları basiretsizlik ve bilgisizlik olarak değerlendirdi. Semih Şahin’in tatlı su kurnazlığı yaptığını dile getiren Selim Yağcı, milletvekili olarak Başkan Şahin’in her açıklamasına cevap vermek istemediğini belirtirken şöyle konuştu:

“Bu söyleyecek sözümüz olmadığından değil. Bu zamana kadar kendisinin 300 dosya ile ilgili açıklamasına cevap verdim bu da ikincisi olacak. O zamanda dediler ki 300 dosya var bizde dedik ki varsa çıkartın. Biz 15 yılımızın 15 saniyesine kadar hesabını vermeye hazırız.

‘BİZ HİÇBİR SORUNLA KARŞILAŞMADIK’

Sahte plaka olayı basiretsizliklerini ve bilgisizliklerini bizim üstümüze atarak durumu kurtarma gayreti. Başkanın söylediği bir şey doğru o plaka bizim dönemimizde alındı. Ben ve Nihat bey o plakayı kullandı. Belediyeler ve üst düzey yöneticiler bazı araçları satın almayıp kiraladıkları zaman Emniyetin bilgisi dahilinde bu tür uygulamalar yapılır. Bu uygulamalar başka şehirlerde de yapılır, bizde de Emniyet Müdürlüğümüzün bilgisi dâhilinde kiralanan mevcut araç üzerinde plaka kullanılmıştır. Semih beyin başkanlık zamanında da ben gördüm minibüste de diğer araçta bu plaka şehir içlerinde kullanılmıştır. Bizler bunun şehir dışına gitmeyeceğini bildiğimiz için bu çember içerisinde hiçbir sorunla karşılaşmadık. Ama beyefendinin kadrosunun bu olayı ihmal etmeleri, gerekli tedbiri almamaları ve hız duvarında da sorgulanmaları bu olayı ortaya çıkarttı.

‘TATLI SU KURNAZLIĞI YAPIYOR’

‘Sahte plakalı araç’ deniliyor. Bu plakaların takılması için kiralanan firma ile belediye arasında protokol olması gerekiyor. Semih beyin kullandığı araç Otokoç’tan kiralanmış ve belediye ile alakası olmayan bir araç. Firma ile protokol yapılsaydı olabilirdi ama sayın başkan Bilecik’te bizim zamanımızda yapılan ne varsa tek tek söküyor, kaldırıyor. Bu plakayı da değiştirseydi. Ama toplumun algısını bir önceki döneme çekmek gibi bir tatlı su kurnazlığı içine girildiğini, hatta orada sanki kullandığı aracın bizim zamanımıza kullanılan aracın aynısı olduğunu ima eder tarzda bir yaklaşım içerisinde olduklarını görüyorum. Araç bizim zamanımızdaki araç değil” ifadelerini kullandı. 

mv-yagci-sessizligini-bozdu3.jpg

BELEDİYEDEN İŞÇİ ÇIKARTILMASI

Açıklamasının devamında belediyede yaşanan işçi çıkarmalarından bahseden Mv. Selim Yağcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Başkan bey burada yine bir algı oluşturmaya çalışıyor ve TYP gelirse yeniden işe alacağını söylüyor. Ben milletvekili olduktan sonra bir kez TYP yapıldı bir de Milli Eğitim Müdürlüğünde oldu. O dönemde Merkez ve Bozüyük’te çalışanlar olduğu için İŞKUR ve Valilik bir düzenleme yaparak Gölpazarı, İnhisar, Söğüt ve Vezirhan gibi belediyelere verildi. TYP şu anda hiçbir belediyede yok. Sanki devletimizin böyle bir çalışması varmışta biz önünde duruyormuşuz gibi bir algı yapmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok, işçi çıkarmalarında toplum gerçeği görüyor. Arkadaşlarımızın işten çıkartılmalarını uygun görmüyoruz. İşçi fazlam var diyorsun ama 150’ye yakın işe alım yapıyorsunuz. 

Bizde işçi çıkardık, işçilere yeni alanlar açarak bir uygulama yaptık. Devam edenlerle devam ettik, istemeyenlerin tazminatlarını ödeyerek çıkarma işlemlerini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.  

‘BAŞKANIN AÇIKLAMASINI İSTİYORUZ’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın basın açıklamasının devamında öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

“Başkan 20 milyon borç ödedik diyor, biz çok ödedik. Bilecik Belediyesi’nin 80 milyon borcu varmış gibi kurnazlık yapıyor. Biz devrettiğimizde 40 milyon, 60-65 milyon üzerinde 1 kuruş borcu yok. Benim kontrolümde 95 belediye var. Bilecik Belediyesi, Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biri. Aylık geliri 7 milyon civarında. 80 milyon kesin bütçesi vardı. Aylık borç ödemesi 1,5 milyon civarındaydı. Bilecik Belediyesi en güvenli belediyelerden birisidir. 85 milyon borcu kabul etmiyoruz. Hadi 20 milyonunu ödedin, geri kalanını ne yaptın? Başkanın bunu açıklamasını istiyoruz. OEDAŞ’ın bizim zamanımızda planlanan orta refüjde bir çalışması vardı. Bizim dönemimizde planlanan bu proje kapsamında OEDAŞ 2,5 milyon TL verdi. 

‘BİLECİK’E GELECEK HİÇBİR HİZMETİN KARŞISINDA OLMADIK’

15 yıldır bu şehre emek birisiyiz, makul ve mantıklı işlerle gelindiğinde karşısında olacak insanlar değiliz. Bilecik’e gelecek hiçbir hizmetin karşısında olmadık, olmayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde birbirimizi daha iyi anlarız, vatandaşın faydasına olacak işler yaparız. Bizler belediye başkanının hep karşısında olan insanlar değiliz.

BELEDİYENİN LOGOSU DEĞİŞİTOR TARTIŞMALARI

Biz bir önceki logoyu 13-14 yıl kullandık. Daha sonra Kayı Boyu patentini aldığımız logoyu tanıtımımıza katkı vereceğini düşünerek meclisimizden oybirliği ile geçirdik. Belediye yönetimi korsan bir logoyu uygulamaya koyma niyetinde. Meclisin, halkın görüşünü almadan logo yaparsan şehir adına sıkıntı olur. Geçmişe, tarihe karşı garezleri varsa Kayı Boyu’nu kabul etmezler, değiştirirlerse fayda sağlamaz. 

‘BİLECİK STADI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI’

Gecikmiş işlerden birisi stadyum meselesi. Bilecik stadyumu 2020 yatırım programına alındı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Şehrimize yakışır bir stad yapmak istiyoruz. Devamında Bozüyük’e de yapmak istiyoruz. 

BELEDİYENİN YAPTIĞI ZAMLAR

Her şey güzel olacak dediler ama güzel olma şansı yok. 2004’te Bilecik’te içilemeyen ve en pahalı su vardı. Basılan suyun yüzde 50’si evlere gidiyordu, gidenin yüzde 50’si tahsil edilebiliyordu. AK Parti döneminde suya hiç zam yapmadık. Su zammı hoş değil, yatırımlar bitmiş, borcu bitmiş bir durumda zam yapılmasını tasvip etmiyorum. 2 konseri eksik yapsa suya zam yapmak gerekmez. Kültürel faaliyetlere karşı değiliz ama aşırısını kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

mv-yagci-sessizligini-bozdu4.jpg

‘HALİL BEYİN ARKASINDAYIZ’

Milletvekili Selim Yağcı’nın ardından konuşan İl Başkanı Fikret Karabıyık ise kongre takviminin işlemeye başladığını belirterek, Osmaneli ilçe kongresinin erkene alınabileceğini ifade etti. 

Ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi’nin Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile ilgili haberine atıfta bulunan Fikret Karabıyık, “Biz onların dualarıyla gelmedik, beddualarıyla gitmeyiz. Halil beyin arkasındayız, bakanımızı yedirmeyiz” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum