Semih Şahin, BEBKA'yı ağır sözlerle eleştirdi!

Semih Şahin, BEBKA'yı ağır sözlerle eleştirdi!

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’ya yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk birleşiminde, BEBKA hakkında gelişen bir konu üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Semih Şahin, Bilecik Belediyesi’nce hazırlanan projelere destek verilmediğini iddia etti. Kusursuz projeler hazırladıkları halde onay alamadıklarını belirten Başkan Semih Şahin, “Protesto ediyorum, toplantılarına katılmıyorum. BEBKA’yı sağlıklı çalışan bir mekanizma olarak görmüyorum” dedi.

BEBKA’ya yönelik eleştirilerinin gerekçelerini açıklayan Başkan Şahin, kalkınma ajanslarının genel sekreterlerini hedef alırken, “Bu ajanslar genel sekreterlerin elinde oyunca olmuş, Genel sekreterler mafya olmuşlar, hükümdarlıklarını bitirmek lazım” sözleriyle dikkat çekti.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in oldukça çarpıcı ifadeler kullandığı açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

“BEBKA’ya kusursuz projeler hazırlıyoruz hiçbiri onay almıyor. Kalkınma ajansları oluşturulurken bir ana mantık vardı. İller içerisinden en az gelişmiş olana daha çok destek vermeleri gerekiyor ama bizde tam tersi oluyor. Hep Bursa’ya… BEBKA’yı her yerde eleştiriyorum, içine girdiğinizde görürsünüz hep araştırma analiz falan işleri. Yalan dolan.

En son katıldığım toplantıda, Bursa turizminin karakteristik özelliklerinin belirlenmesi konusunda 2,5 milyon TL’lik danışmanlık hizmeti işi vardı. Bu işi yabancı bir firma alıyor yani Bursa’nın karakteristiklerini yabancı bir firma nasıl yapacak? Bana göre yapamaz. Bu paralar böyle böyle harcanıyor.

Ben her çağrıya bir proje götürüyorum ama olmuyor. Biz engelliler ile ilgili proje götürdük bizimki onay almadı ama Bayırköy’e engelli merkezi için onay verildi. Karşı değiliz Bayırköy’e olmasına ama Bilecik’te kaç engelli var, Bayırköy’de kaç tane var, bir bakılır öyle değil mi?

BEBKA’yı sağlıklı işleyen bir mekanizma olarak görmüyorum. Daha önce benzer kuruluşlarda bende çalıştım ama bunlar çok dönüşmüşler, genel sekreterlerin elinde oyuncak olmuş. Kalkınma Bakanlığı varken çok güzeldi aslında ama bakanlık iptal olunca genel sekreterlerin kucağına düşmüş kurumlar olmuşlar. Bana kararları iyi niyetli gelmiyor. Toplantılarına katılmıyorum, protesto ediyorum. BEBKA geçen ay bizden 450 bin TL kesti. Verdiğimizi alsak razıyız ama yok. Genel sekreterler mafya olmuşlar. Genel sekreterlerin hükümdarlıklarını bitirmek lazım, bunlar benim kişisel eleştirilerim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6456 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum