Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldı

Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP’li Bilecik Belediyesi skandallarına bir yenisini daha ekledi. Daha birkaç gün önce ‘Yandaşlarına peşkeş çektiği’ iddia edilen iş merkezi ihalesini iptal eden Bilecik Belediyesi bu kez İstanbul Sözleşmesi üzerinden polisleri ve öğretmenleri hedef alan bir bilboard ile gündeme geldi.

bilboard.jpg

#HaddiniBilSemihŞahin

Belediye Başkanı Semih Şahin, ‘İstanbul Sözleşmesi kimden korur? konulu afişi kentin çeşitli noktalarındaki bilboardlara astırdı. İstanbul Sözleşmesi üzerinden polis ve öğretmenlerin şiddet yanlıları gibi gösterildiği afişe tepki yağdı. Sosyal medya üzerinden #HaddiniBilSemihŞahin etiketi ile binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan yorumlarda Semih Şahin’in kendisinin de üniversitede hocalık yaptığına, anne ve babasının ise emekli öğretmen olduklarına sıkça vurgu yapıldı.

‘Rezil ve sefil adam’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ‘Rezil ve sefil adam’ derken, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım ise Belediye Başkanı Semih Şahin’i başta emniyet ve eğitim camiası olmak üzere tüm Bilecik kamuoyundan özür dilemeye davet etti. CHP’de yaşanan taciz ve tecavüz skandallarını bir kez daha gündeme getiren Serkan Yıldırım, “Bizim polisimizin eli vatan hainleri ve teröristler dışında kimseye kalkmaz, öğretmenlerimiz de yavrularımıza kıyamaz” dedi.

Serkan Yıldırım, emniyet güçlerini ve öğretmenleri itibarsızlaştırma çalışmalarının başarılı olamayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

“Toplumun güvenliğini sağlayan, canı pahasına bizleri koruyan polisimizi ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.” dediği öğretmenlerimizi kimlere karşı kışkırtmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Derhal emniyet güçlerimiz ile öğretmenlerimiz başta olmak üzere kamuoyundan özür dilemeye davet ediyoruz.

Kendi partinizdeki kadınlara yapılan taciz ve tecavüzleri konuşmazken, kasetle gelen bay kemal hakkında bir kelam dahi etmezken bu nasıl bir saygısızlık ve aymazlıktır!” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu devreye girdi. Afişler kaldırılarak Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın başlatıldığını sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik’teki billboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır.

Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır” dedi.

suleyman-soylu.jpg

Bu haber toplam 15465 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum