ŞENLİKLER BAŞLADI

ŞENLİKLER BAŞLADI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Öğrenme Şenlikleri” yoğun bir katılımın gerçekleştiği açılış töreni ile birlikte başladı. 

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden, Cumhuriyet Meydanına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan şenliklere Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük İlçe Millli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Okul Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Eğitmenleri, öğretmenler, öğrenciler ve kurulan standlarda şenliğe katılan kurum kuruluşların yetkilileri katıldı.

Gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında başlayan törenler şehitler için saygı duruşu ve sonrasında okunan İstiklal Marşı ile birlikte başlarken, törende ilk olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz şenliklerimize ilginin bu kadar yoğun olması bizleri ayrıca sevindirdi. Gerçekleştirilen şenlikler öğrenme sürecine aktif olarak katılım olanağı sağlamaktadır. İlgi çekici, eğlenceli bir şekilde bireylerin yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak, moral ve motivasyonlarının en üst düzeye çıkmalarını istiyoruz. Bu vesile ile birlikte öğrenme şenliklerimizde hayat boyu öğrenmeye katkı sağlamış emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın ardından konuşmak üzere sahneye gelen İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, “Yaşam boyu öğrenme 21. yüzyıl bilgi toplumunun getirdiği önemli bir kavramdır. Yaşam boyunca bilgi, görgü, beceri, nitelik ve yeterliklerin geliştirilmesine yönelik tüm öğrenim faaliyetlerini içerir. Yaşam boyu öğrenme, bireyin beşikten mezara evde, okulda, işte, her ne şekilde olursa olsun gerçekleştirdiği tüm öğrenimleri kapsar ve küreselleşme ve bilgi toplumunun gereğidir. Çünkü bilgi toplumunda bireyler de küresel rekabete maruzdur. Bireyler için daha iyi olabilmek ancak bilgiyi daha iyi elde etmek ve onu işe daha iyi uygulamakla mümkündür. Küresel rekabetin egemen olduğu bilgi toplumunda ekonomik gelişme, refah ve sosyal barış; toplumdaki tüm bireylerin becerilerine, motivasyonlarına ve yaşam boyu öğrenme konusunda aktif olmalarına bağlıdır. Hayat Boyu Öğrenme yaşam boyu sürer ve hayatın her alanında varlığını sürdürür; çünkü öğrenme sadece okullarda değil, yerel hayatın diğer alanlarında da gerçekleşir. Ülkemizde hayat boyu öğrenmeye katılım oranı Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla oldukça düşük görülmekte ve iller arasında da farklılık göstermektedir. Katılım oranlarının düşük olmasının temel sebeplerinden biri de eğitim fırsatları konusunda halkın yeterince bilgi sahibi olamaması ve kimi durumda bu konudaki isteksizlikleridir. O halde geniş halk kitlelerini öğrenme fırsatları konusunda bilgilendirecek ve meraklandıracak organizasyonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Son olarak şenliklerin düzenlenmesinde görev alarak hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesine katkı sağlayacak herkese şimdiden teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Yapılan Konuşmaların ardından Kaymakam Hasan Yaman, şenliklerin düzenlenmesi sağladığı desteklerden dolayı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ederek Halk Eğitim Merkezi Eğitmenleri tarafından yapılmış Türk Bayrağı hediye etti. Hediye takdiminin ardından tüm protokol üyeleri sahneye davet edilerek şenliklerin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninin ardından protokol üyeleri alanda kurulan öğrenme stantlarını gezerek eğitmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şenlikler daha sonra öğrenciler tarafından düzenlenen halk oyunları gösterileri ve mehteran takımı tarafından seslendirilen marşlar eşliğinde devam etti.

senlikler-basladi1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2903 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum