Şerbetçiotu, coğrafi işaretleri ürünler arasına girdi

Şerbetçiotu, coğrafi işaretleri ürünler arasına girdi

Bilecik Şerbetçiotu, ilimizin coğrafi işaretli ürünleri arasına girerek tescil işlemi gerçekleşti.

Bilecik Şerbetçiotu, ilimizin coğrafi işaretli ürünleri arasına girerek tescil işlemi gerçekleşti. 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işareti alınan ‘Pazaryeri Helvası’, ‘Bozüyük Mercimekli Mantısı’ ve ‘Çukurören Biberi’nin ardından ‘Bilecik Şerbetçiotu’ da Türk Patent ve Marka kurumu tarafından ilimizin dördüncü coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, tescil işleminin ilimize ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Coğrafi işaretli ürün başvuru çalışmalarımızın sonuçlarını almaktan memnuniyet duymaktayız. İlimiz üreticilerinin istihdam sağlayan geleneksel üretim biçimleriyle ürünlerini yaygınlaştırmak, ürün bazında ekonomik olarak hakettiği gibi zenginleştirilmesini sağlamak amaçlarımız arasındadır. Bilecik TSO olarak diğer coğrafi işaret başvurularımızın sonuçlarını da önümüzdeki günlerde beklemekteyiz. İlimiz ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Şükrü Keskin son olarak tescil dosyasının hazırlanması ve takibinde emeği geçen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan’a, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş’a, Ziraay Odası Başkanı Ahmet Sevinen’e ve BEBKA’ya teşekkür etti. 

serbetciotu-tescillendi2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.