SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALDI, ÜST MAHKEME BİZİ HAKLI GÖRDÜ

SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALDI, ÜST MAHKEME BİZİ HAKLI GÖRDÜ

"Üniversite'nin kimyası bozuldu", "Rektör Taş: Üniversite ticarethane değil", "Ziraat fakültesi Bilecik tarımının lokomotifi olacak" ve "Prof. Mut görevinden ayrılacak mı?" başlıklı haberlerimiz üzerine Zeki Mut şikayetçi olmuş ve Bilecik Sulh Ceza Hakimliğinde görülen davada şikayetçi Mut; Üniversiteyle ilgili, hiçbir dayanağı olmadan, temelsiz haberler yaptığımızı, kişisel haklara saldırı niteliğinde yorumlara yer verdiğimizi, şahsi itibarını zedeleyecek şekilde haber ve yorum yayını yaptığımızı iddia etmesi üzerine;

Bilecik Sulh Ceza Hakimliği haberlerimizle ilgili "Kişilik haklarının ihlali niteliğinde bir ifadeye rastlanmadığı" kararına varmış ancak yorumlarla ilgili "eleştiri sınırı aşılarak bir takım ithamlarda bulunulduğu, ... söz konusu paylaşımları ve yorumları okuyan azımsanmayacak bir kitlenin bulunduğu, ... yorumların tek başına kaldırılmasının  mümkün olmadığından ... talepte bulunanın kişilik haklarının ihlal edildiği kanaatine varılmakla" ifadeleriyle 3 haberimize Bilecik Sulh Ceza Hakimliği erişim engeli vermiştir.

Avukatımız Kadir Bayrak'ın itirazı gecikmedi

Avukatımız Kadir Bayrak Eskişehir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne: "İtiraz ettiğimiz kararda, davaya konu edilen paylaşımlarla ilgili olarak, yapılan paylaşımlarda (yani haber veya makalelerin içeriklerinde) kişilik haklarının ihlali niteliğinde bir ifadeye rastlanılmadığı sabit olduğundan, sadece yorumlar yönünden yapılan hukukî değerlendirme ile yorumlarla birlikte haber ve makale mahiyetindeki bütün paylaşımlara erişimin engellenmesi, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Basın Kanunu ve huzurdaki davada 5651 sayılı kanunla da teminat altına alınan basın özgürlüğünü engeller mahiyette bir yaptırım olmuştur" ifadeleriyle başlayan itirazda Av. Bayrak kararın yanlışlığını çok net ve anlaşılır bir biçimde ortaya koymuştur.

Şikayetçilere TOKAT gibi cevap Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği'nden geldi.

Avukatımız Kadir Bayrak'ın itirazı üzerine değerlendirmede bulunan Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği: Hakimliğimizce de incelenen URL adreslerinde yapılan paylaşımlarda, talepte bulunanın kişilik haklarının ihlali niteliğinde bir ifadenin bulunmadığı, paylaşımların altındaki yorumlarda talepte bulunanın isminin yer almadığı, dolayısıyla erişimin engellenmesine karar verilen URL adreslerindeki paylaşımların, başvuranın kişilik haklarının ivedi bir şekilde korunmasını gerektirecek ihlal mahiyetinde olmadığı, içeriklerinin ilk bakışta (prima  facie) ve hiç bir tereddüte mahal vermeyecek düzeyde talep edenin kişilik haklarına saldırı veya kişilik haklarının açık  ihlali niteliğinde olmadığı kanaati ile www.bilecikhaber.com.tr isimli internet sitesi vekili Av. Kadir BAYRAK'ın itirazın kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar verilmiştir" denildi.

Kararın sonunda "Kararın KESİN" olduğu ve itiraz yolunun kapalı olduğu da belirtilmiş.

ust-mahkeme-bizi-hakli-gordu2.jpg

Kaynak:Bilecik Haber - Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 8136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum