SEVİNELİM Mİ, ÜZÜLELİM Mİ?

SEVİNELİM Mİ, ÜZÜLELİM Mİ?

İlimizin en önemli sorunlarından biri olan Yenişehir yolu çalışmaları 4 ayı aşkın bir zamandır sorunsuz şekilde ilerliyor. Yoldaki çalışmalar memnuniyetle karşılanırken diğer taraftan ise Bilecik için tehlike çanları çalıyor. Öyle ki; il merkezindeki trafik problemine henüz bir çözüm bulunamamışken Yenişehir yolunun tamamlanmasının ardından Bilecik merkezindeki trafiğin daha da yoğunlaşması bekleniyor. 

Bursa ile mesafeyi kısaltacak yeni yol, Eskişehir'den Bursa tarafına nakliye yapan lojistik firmaları başta olmak üzere birçok aracı kendine çekeceğe benziyor. Ayrıca Bilecik-Bursa arasının duble yol olmasının ardından sanayicilerin Gemlik Limanı'na yönleneceği düşünüldüğünde Bilecik merkezden geçecek araç saysında ciddi artışların yaşanması öngörülüyor. 

Hal böyle olunca, mevcut trafik yoğunluğunu kaldırmayan ilimizde alternatif yol konusu veya çeşitli tedbirlerin alınması hususu yeniden gündeme geliyor. Durumla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı Basın Masası'nda önemli açıklamalarda bulunan Orhan Şişman,"Bir an önce alternatif bir yol yapılması lazım" dedi. 

Bilecik trafiğinin mevcut şartlarda dahi belirli zaman dilimlerinde tıkandığını hatırlatan Şişman,"Yenişehir yolu tamamlandığında bu yol daha aktif kullanılacak. Böylelikle Bilecik trafiğine daha çok araç dahil olacak. Zaten şu anda kaldırmıyor. Niyetimiz burada hiç kimseyi töhmet altında bırakmak değil. Ben biliyorum ki aynı sıkıntıyı yöneticilerimizde yaşıyorlar. Bu şehri yönetenlerin bu duruma bir an önce el atmaları lazım. Konuşmak yerine kısa ve uzun vadede çözüm üretmemiz lazım" şeklinde konuştu. 

   

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum