SEVİNEN MECLİSTEN DESTEK İSTEDİ

SEVİNEN MECLİSTEN DESTEK İSTEDİ

Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, ilimizde yapılması düşünülen Toprak Mahsülleri Ofisi ile ilgili il genel meclis üyelerine bilgi verdi. Sevinen, BEBKA aracılığı ile bir projenin hazırlandığını ancak buradan alınacak hibenin projenin tamamını karşılamaya yetmeyeceğini belirterek il genel meclisinden destek istedi. 

Sevinen, alacakları hibe ile projeye başlayıp devamında ise il özel idaresinden destek isteyerek,"Sizden ricamız hayvancılığı geliştirme birliğine her yıl bir para aktarıyorsunuz. Burası için de bir para aktarımı olabilir mi? Veya Özel İdaremizi projemize ortak yapıp, Özel İdaremizden de bir katkı buraya sağlanırsa yani Bilecik'e en büyük iyiliği yaparız diye düşünüyorum. Bilecik yöneticileri olarak sizden destek bekliyoruz" dedi. 

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, il genel meclisinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Toprak Mahsülleri Ofisi için Süleyman Elban valimiz buradayken konuşmuştuk. İlimizde Toprak Mahsülleri Ofisinin olmadığını söylemiştik. O da bir ilde böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını belirterek Halis Beyle görüşmüştü. Daha sonra bize Söğüt yolunda bir yer bulundu. Yani tüm ili kapsayan bir yer. Daha sonra burası kamulaştırıldı. Bizde Ziraat Odası olarak burayı talep ettik. 'Bağışlayabiliyorsanız bağışlayın, olmuyorsa aldığınız paraya taksitle bize bırakın' demiştik. 

Şimdi BEBKA'ya biz 400 bin TL'lik bir proje yapıyoruz. Bunu Vali beyle de görüştük. Biz daha önce bir proje yaptırdık 2 trilyonluk. 12 bin tonluk silo olacak 6 adet. Arkasında da yer olacaktı 12 bin tonluk. Ama şuan da bize 400 bin TL'lik bir hibe çıkıyor. Yani bunun %75'i hibe. Biz de diyoruz ki bu proje ile biz başlayalım adım atalım en azından. 

Sizden ricamız hayvancılığı geliştirme birliğine her yıl bir para aktarıyorsunuz. Burası için de bir para aktarımı olabilir mi? Veya Özel İdaremizi projemize ortak yapıp, Özel İdaremizden de bir katkı buraya sağlanırsa yani Bilecik'e en büyük iyiliği yaparız diye düşünüyorum. Bilecik yöneticileri olarak sizden destek bekliyoruz" dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum