ŞEVKİ YILMAZ DARBELERİ ANLATTI

ŞEVKİ YILMAZ DARBELERİ ANLATTI

İHH Bozüyük Temsilciğince düzenlenen ‘Darbeler ve Dersler’ konulu konferansa konuşmacı olarak 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz katıldı. Şevki Yılmaz, darbeler, sebepleri ve sonuçları hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Şevki Yılmaz, Türkiye’yi darbelerle dizginlemek istediklerini ancak ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklarını ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız ve ona destek olmaya devam edeceğiz. Vatanımızın bölünmemesi ve ümmetin geleceğine sahip çıkma adına var gücümüzle çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

sevki-yilmaz-darbeleri-anlatti2.jpg

Geçtiğimiz Cumartesi günü Bozüyük Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, ‘‘Malumunuz darbelerde genelde sistem şöyle çalışıyor: Önce sözde egemen güçler, ele geçirmek istedikleri ülkelerde ucuz insanları satın alıyor. O ucuz insanlar, ülkesinde kaos çıkartıp, ardından darbe yapıyor. En son Mısır darbecisi modern firavun Sisi örneğinde gördüğümüz gibi darbeler sonucunda sözde egemen güçlere isyan eden masum insanlar şehit ediliyor. Sonra o sözde egemen güçler, satın alarak maşa olan kullandıkları o ucuz insanları öldürüyor. En nihayetinde ise sözde egemen güçler de bu dünyadaki her fani gibi vadesini doldurup bu dünyayı terki diyar ediyor. Son kullanma tarihi kısa olan ve kullan-at şeklinde bir malzeme gibi çalıştırılan Sisi gibi zalimler aslında sabun köpüğü gibi bir an varlar bir an yoklar.

Hakka şahitlik yapanlar şehit olarak cenneti alaya giderlerken, zebaniler ise çok çetin bir azabı hazırlamak üzere sabırsızlıkla zalimleri bekliyorlar.

15 Temmuz Darbe girişiminde aynı sözde egemen güçler, güzelim ülkemizde de kaos çıkartıp, Irak da Suriye de Mısır da olduğu gibi darbe yapmaya kalkıştılar. Ancak bu girişim, milletimizin iman dolu göğsünde söndürüldü. Eğer bu darbe girişimi istedikleri gibi sonuçlansaydı, bugün Mısır da olduğu gibi birçok kardeşimiz haksız yere infaz edilecekti. Belki de bu salonda bulunan birçok kardeşimiz şu an aramızda dahi olmayacaktı.

sevki-yilmaz-darbeleri-anlatti3.jpg

Ülkemizde hamd olsun şu an inşaa edilmiş bir kurmay akıl bulunmakta. Bu kurmay akıl kolay oluşmadı. Biz bu aklın yok edilmesine müsaade edersek, medeniyet dediğimiz tek kişi kalmış canavarlar ülkemizi, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri örneğinde olduğu gibi paramparça etmeye çalışacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bu millete diz çöktürülmeye çalışıyor. Son nefer son nefes kalan dek bu ülkede kin ve düşmanlık tohumlarının ekilmesine izin vermeyeceğiz. Merhametli analarla dolu, yiğit ve diğergam babalarla dolu, Anadolu topraklarında namusumuza göz dikenlere de göz açtırmayacağız. Bu vesile ile aramızda bulunan değerli büyüğümüz Şevki Yılmaz hocamıza tekraren bizleri kırmayıp buraya kadar geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyor; hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.’’ dedi.

28 Şubat ve 15 Temmuz sinevizyon ve slayt gösterilenin sunulduğu programda Şevki Yılmaz sahneye çıkarak birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

‘‘Arakan’da, Suriye’de dünyanın birçok yerinde mazlumlara yardım götüren sivil ve milli hassasiyetleri olan ve ümmetin faydasını düşünen yardım kuruluşlarına ve özellikle İHH’ya desteklerimizi esirgemeyelim.’’ sözleriyle konuşmasına başlayan Şevki Yılmaz, kendisinin 28 Şubat mağduru şeklinde anılmasını istemediğini kendisine binlerce kez dava açıldığını ve kendisinin 28 Şubat Gazisi olduğunu ve bundan da gurur duyduğunu söyledi. Namazın öneminden bahseden Yılmaz, toplumların esaret altına almak için öncelikle ahlaken çökertildiğini, onun için Kur’an’ı Kerim ve sünnetten uzaklaştırılan insanların ahlaken de zayıfladığını ayrıntılarıyla anlattı.

sevki-yilmaz-darbeleri-anlatti4.jpg

İstanbul’un ümmet coğrafyasının kilit taşı olduğunu, İstanbul’un, Müslümanların elinde olduğu sürece Türkiye’ye hiç kimsenin bir şey yapamayacağını, Türküyle, Kürdüyle Anadolu topraklarına giren Sultan Alparslan’ın ardından; Hz. Muhammed Mustafa sav.’in, İstanbul’un fethi müjdesine nail olabilmek için Peygamber Efendimizin buyurduğu istikamette nice yiğitlerin şehit olduğunu söyledi.

‘‘İstanbul, Mescidi Haram’a göz diken zalimlerin Ebabil Kuşu’dur’’ diyen konuşmacı Şevki Yılmaz, ‘‘darbelerle bu milleti dizginlemeye çalıştılar ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramadılar ve asla başaramayacaklar’’ dedi. ‘‘Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız ve ona destek olmaya devam edeceğiz’’ diyen Yılmaz, konuşmacılara ‘‘vatanımızın bölünmemesi ve ümmetin geleceğine sahip çıkma adına var gücümüzle çalışacağız’’ dedi.

Renkli görüntülerin de olduğu programın sonunda, Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, konuşmacı program hatırasına ‘‘Mescidi Aksa’’ maketi hediye etti.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.