ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Bilecik’in tanıtım ve turizm faaliyetlerine büyük katkılar sağlayan Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, ülkenin dört bir köşesinden konuklarını ağırlıyor.

Konya ilçesi Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen turlar ile Bilecik’e gelen heyet, programları kapsamında Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret etti. Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce, konuklarını ağırlayarak şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

Heyetteki konuklara ayrıca; 36 Osmanlı Padişahının kendi devirlerine ilişkin bilgilerin barkod sistemi ile seslendirilmesini sağlayan cihazlar dağıtıldı.

Bilecik’e ve tarih şeridine olan hayranlıklarını ifade eden heyet, ziyaretleri kapsamında, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonu’nda, Bilecik Fethi belgeselini izleyerek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum