SGK UYARDI!

SGK UYARDI!

Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kendilerine gelir testi başvurusu tebliğ edildiği halde başvurmayan genel sağlık sigortalıların 2 Nisan 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmaları istendi.  Gelir testi başvurusu sonucuna göre gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silineceği bildirildi.

Bilecik SGK’dan yapılan açıklamanın devamında, Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan vatandaşların 1 Nisan 2017 tarihi öncesindeki borçlarının silindiği anımsatılarak şu ifadelere başvuruldu:

“Yapılan gelir testi sonucunda aile içi kişi başı gelirin brüt asgari ücretin üçte birinden fazla olan Genel Sağlık Sigortalılarımızın 01.04.2017 tarihi öncesine ait gecikme zammı ve gecikme cezası borçları silinmiştir. Gecikme zammı ve gecikme cezası silinen bu borçlar, aylık 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30.04.2018 olarak belirlenmiştir. 

01.04.2017 tarihi öncesine ait prim borçları e-devlet üzerinden veya kurumumuza müracaat edilerek öğrenilebilmektedir. Kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da internet üzerinden internet bankacılığı veya kredi kartı ile ‘GSS 6824 Prim Tahsilatı’ menüsünden ödenebilmektedir.

Söz konusu borçların 30.04.2018 tarihine kadar ödenmemesi halinde 01.04.2017 tarihinden itibaren gecikme zammı ve gecikme cezası tahakkuk edecektir.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum