'Şiddete hep birlikte son vermek zorundayız'

'Şiddete hep birlikte son vermek zorundayız'

Anadolu Kadınları Derneği ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı.

Anadolu Kadınları Derneği ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı.
Şiddetin her çeşidine karşı olduklarını belirten Anadolu Kadınları Derneği Başkan Nurcan Özçakır açıklamasında, "Her kim tarafından ne sebeple olursa olsun kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. " ifadelerini kullandı.
Başkan Nurcan Özçakır; "Sokağa çıktığında korkmak ya da kendini savunacak aletler taşımak, asla kadınların suçu değildir. Bu insanlık suçunu işleyen, sevgiden nasibini almamış kişilerdir. İnsanlık suçu olan şiddete hep birlikte son vermek zorundayız. Çünkü kadın yoksa hayat yok. Çünkü kadın yoksa ne ekonomi, ne ev, ne iş ne de sokakların rengi, ışığı, sesi var. 
Şiddeti uygulayan kadar, bunu bilip engel olmayan, mağdur kadının sesini başkasına duyurmayan da suçludur. Bu nedenle dayanışma içerisinde olmak hepimizin sorumluluğudur. Yalnızca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde değil, her zaman ve her koşulda Bilecik Anadolu Kadınları Derneği olarak kadınlarımızın yanındayız. Kadının gücü ve varlığının kıymetini bilerek, dini, dili, siyasi görüşü, yaşı ya da dış görünüşü ayırt etmeden birlik olmak zorundayız. 
Şiddet yalnızca fiziksel olmuyor. Psikolojik şiddet de günümüzde çok yaygın maalesef. Öyle ki bazen kadının kadına yaptığı psikolojik şiddetler de mevcut. Şiddetin çeşidi ya da şiddeti uygulayan cinsiyet her zaman değişiyor ama kadının madden veya maneviyatta canını yakmak hiç son bulmuyor. Kadın güçlüyse, kendi başına birçok iyi iş çıkarıyorsa ya da bambaşka görüşteyse, farklı bir saç rengine sahipse, gibi gibi birçok nedenle ayrım yapılabiliyor veya çok sert eleştirilere maruz kalabiliyor. Her kim tarafından ne sebeple olursa olsun kadına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Bizler de kendimiz ve çevremizi gözden geçirip, fark etmeden başka bir kadına yanlış söylemler nedeniyle de olsa psikolojik şiddet uyguluyor muyuz bunun bilincine varalım. Kadına şiddete karşı susmayalım. Kadınlar yalnız değildir. Hiçbir kadının şiddete maruz kalmadığı güzel günlere."

372e39fa-d7c9-4abd-b2d7-0703901c21d1-001.jpg

Kaynak:Tuğba Tırpan

Bu haber toplam 659 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.