Sigara yasağı genişletildi!

Sigara yasağı genişletildi!

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında daha önce toplu taşıma durakları, park/bahçe gibi alanlar ile Atatürk ve Tevfikbey Caddelerinde alınan sigara içme yasağına yeni alanlar eklendi.

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında daha önce toplu taşıma durakları, park/bahçe gibi alanlar ile Atatürk ve Tevfikbey Caddelerinde alınan sigara içme yasağına yeni alanlar eklendi. Buna göre, dershane ve okul önleri ile pazar yerlerinde sigara içmek yasaklandı.

Vali Bilal Şentürk başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi’nde oybirliği ile karar alınırken, kamuoyuna yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Bu kapsamda; koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek ve sigara, tütün ve tütün mamullerini kullanmak maksadıyla tıbbi/bez maskenin indirilmesini önlemek amacıyla dershane önlerinde, okul önlerinde ve pazar yerlerinde sigara, tütün ve tütün mamüllerinin tüketilmesinin yasaklanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 6439 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.