SİLİKOZİS MAĞDURLARININ İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

SİLİKOZİS MAĞDURLARININ İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Duruşmaya fabrika avukatının sözleri damga vurdu.

Bozüyük’te çalıştıkları bir seramik fabrikasında silikozis hastalığına yakalanarak davacı olan fabrika çalışanlarının açtığı ceza davasının ilk duruşması Bozüyük 1.’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme sırasında fabrika avukatının ‘orası pastane değil seramik fabrikası tabi ki toz olacak’ sözleri mahkemeye damga vurdu. Duruşma 19 Temmuz Salı gününe ertelendi.

1-024.jpg

Diğer çalışanların daha önce ceza davası için yaptıkları başvuruların zaman aşımı nedeniyle kabul edilmediği belirtilmişti. Ancak Avukat Gülseren Tekeş’in yaptığı itirazın kabul edildiği ve başvuruda bulunan diğer çalışanlarında başvurularının kabul edildiği bugün ki mahkeme öncesinde ortaya çıktı. Bunu öğrenen çalışanlar büyük sevinç yaşadılar. Bozüyük 1.’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya davacı fabrika çalışanları kendilerine destek veren arkadaşları ve aileleri ile birlikte katıldılar. Duruşmada şikâyetleri kabul edilen 11 fabrika çalışanının ifadeleri alındı. Çalışanların ifadelerinin alınmasının ardından fabrika avukatının savunması sırasında ‘orası pastane değil seramik fabrikası tabi ki toz olacak’ sözleri çalışanlar ve Avukat Gülseren Tekeş tarafından tepkiyle karşılandı.

Duruşma sonrasında adliye çıkışında bir açıklama yapan fabrika çalışanlarının Avukatı Gülseren Tekeş, bugün kendileri için önemli ve özel bir gün olduğunu ilk duruşmalarını gerçekleştirdiklerini inşallah ilerleyen günlerde tüm sorumluların cezalandırıldıklarına da şahit olacaklarını söyledi.

“Türkiye’nin gözü kulağı bu davada”

2-022.jpg

Avukat Tekeş açıklamasında,“Bozüyük’te bulunan bir seramik fabrikası tarafından gerekli tedbirlerin alınmaması sonucunda müvekkilim ve daha birçok işçi silikozis meslek hastalığına yakalanmıştır. Silikozis meslek hastalığı önlenebilir ancak tedavisi olmayan bir hastalıktır. İşveren tarafından gerekli tedbirler alınsaydı bugün bu işçi arkadaşlarımız silikozis meslek hastalığına yakalanmayacaktı. İşverenin kasta varan ihmalleri sonucu müvekkillerim meslek hastalığına yakalanmışlardır. Biz bu nedenle tazminat davalarımızı açmış bulunmaktayız. Yargılama devam etmektedir. İşin bir de ceza boyutu vardır. Bugün bizim için çok önemli ve özel bir gün. Fabrika ve ilgili sorumlular hakkında ceza davası açılmış olup bugün ilk duruşmamızı gerçekleştirdik. Burada ki bu davamızın sonucu Türkiye’nin değişik yerlerinden merakla bekleniyor. Burada ki birlik ve beraberlik sayesinde kamuoyu ve tüm Türkiye bu hastalığı öğrendi. Beni arayanlar ve birçok mahkemede ki hakim bana Bozüyük’te ki bu davayı soruyor. Hangi aşamada olduğunu ve ne yol kat ettiğimizi merak ediyorlar. Bu da gösteriyor ki Türkiye’nin gözü kulağı Bozüyük’te ki silikozis hastalarında. Siz gerçekten tüm Türkiye’de ki silikozis hastaları için umut vadettiniz. Bu birlik ve beraberliğinizi bozmayın. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Türkiye’de ki silikozis hastalarının sesini yalnız Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuracağız. İnşallah hep birlikte de ilerleyen günlerde tüm sorumluların cezalandırıldığına da şahit olacağız. İnsanca yaşamak ve çalışmak tüm işçilerin en doğal hakkıdır” dedi. 

Bu haber toplam 9083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum