'SİVİL İTAATSİZLİK YAPANLARA KİMLER GÖZ YUMUYOR?'

'SİVİL İTAATSİZLİK YAPANLARA KİMLER GÖZ YUMUYOR?'

Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, bazı sendika üyelerinin sivil itaatsizlik kararı almaya kalkıştığını iddia ederek,'Sivil itaatsizlik nedir? Kimler sivil itaatsizlik yapıyor? Ve kimler sivil itaatsizlik yapanlara göz yumuyor?' diye sordu.

Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, Memur-Sen tarafından başlatılan kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasına yönelik başlatılan ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasının ardından bazı sendika üyelerinin sivil itaatsizlik kararı almaya kalkıştığını iddia etti. 

Bazı kurum amirlerinin bu sendika üyelerine göz yumduğunu öne süren Cüneyt Taşkesen yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Türkiye’de hiç sorun kalmamış gibi, memurlar her türlü sosyal ekonomik hakkını almış bitirmiş, sadece sorun olarak memurun sakalı bıyığı kravatı ve kıyafeti kalmış gibi, neymiş sendika olarak sivil itaatsizlik kararı alıp iş yerlerine sakalla ve kravatla geleceklermiş. Yahu adama sormazlar mı 3 yıldır kurumlara nasıl geliyorsunuz diye. Hiçbir yasal düzenleme olmamasına rağmen yasak olmasına rağmen hangi kurumların amirleri göz yumuyor. Bu bir suç değil mi? Resmi kurumlarda sivil itaatsizlik yapanların memurlar arasında ayrımcılık yaptığını ve kimlerin bu kişileri kolladığını merak ediyoruz” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2696 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum