Skandal paylaşıma AK Parti’den sert tepki!

Skandal paylaşıma AK Parti’den sert tepki!

CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımda, Yunan ile Çerkezleri aynı kefeye koyarak düşman olarak nitelendirdi.

CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşımda, Yunan ile Çerkezleri aynı kefeye koyarak düşman olarak nitelendirdi. Nuran Kamalı Şahin’in bu paylaşımı başta AK Parti olmak üzere kamuoyunun büyük kesiminden sert tepkiler aldı. 

skandal-paylasima-ak-partiden-sert-tepki3.jpg

‘Özür dilemeli, istifa etmeli’

AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, gazetemize yaptığı özel açıklamada, CHP’nin skandallar partisi olmaya devam ettiğini belirtti. Nuran Kamalı Şahin’in düşmanca yaklaşımını şiddetle kınadıklarını bildiren Serkan Yıldırım, Çerkez vatandaşlardan özür dilenmesini istedi. Yunan ile Çerkezi bir tutan zihniyetin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Yıldırım, istifa çağrısında bulundu. Yıldırım, konuyla ilgili CHP’yi göreve davet ederek, “Yunan ile Çerkezi bir tutan, ecdadını tanımayan, adeta düşman bilen bir yaklaşımdan biz utandık. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Çerkez vatandaşlarımızdan özür dilenmelidir, istifaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

skandal-paylasima-ak-partiden-sert-tepki1.jpg

CHP’li meclis üyesinden tepki

Öte yandan, CHP Bozüyük Belediye Meclisi Üyesi Yavuz Bektaş, partisinin kadın kolları başkanının paylaşımına tepkisini dile getirdi. Yavuz Bektaş, Nuran Kamalı Şahin’in bulunduğu konum itibariyle yaptığı paylaşımın kendilerini üzdüğünü dile getirdi. 

skandal-paylasima-ak-partiden-sert-tepki2.jpg

İlçe Başkanı Esel'den açıklama

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel ise konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında yaşananları genel merkeze ilettiklerini bildirdi. Nihai kararın genel merkez tarafından verileceğini ve kendilerinin alınan karara uymak zorunda olduklarını dile getiren İhsan Esel, şöyle devam etti:

“Kadın Kolları Başkanımızın sosyal medyada yapmış olduğu açıklamalar sonrasında birçok tepkiler aldık. Etnik köken ayrımı yaparak insanları dışlayarak, diğer siyasi partileri yok sayıp o partilerde mücadele edenleri yok sayarak, ve partimizin ilke ve politikalarına aykırı hareket ederek yaptığı açıklamalar sonrasında Kadın Kolları Genel Başkanlığımıza İlçe Yönetimimiz olarak gerekli başvurumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonra kararı alacak olan Kadın Kolları Genel Başkanlığımızdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin vereceği karara uymak zorunda olduğumuzun altını çiziyorum. 20 yıl sonra Bozüyük’te yakaladığımız birlik ve beraberliği kimse zedeleyemez” ifadelerini kullandı.

ihsan-esel.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5274 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum