SMMMO, EKONOMİ PAKETİNİ EKSİK BULDU

SMMMO, EKONOMİ PAKETİNİ EKSİK BULDU

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketini desteklediklerini ancak vergisel tedbirleri eksik bulduklarını bildirdi.

SMMMO Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, taleplerini sıralarken, “Muhasebe meslek mensupları camiası olarak etkileşim içinde olduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda haklı taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Açıkgöz, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Koronavirüs pandemisi nedeniyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydaya inanıyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda ekonomik tedbirler arasında yer alan vergisel tedbirleri doğru ancak eksik buluyoruz.

Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı bir şekilde toplanması yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değil hem de imkansızdır.

Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en yetkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dahi işine gitmekten çekindiği bir ortamda mali müşavirler yaşamları ile sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmamalıdır.

Bu gün yalnızca kendimiz değil ailelerimiz çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz toplumun tüm kesimleri büyük risk altındadır.

Muhasebe meslek mensupları camiası olarak etkileşim içinde olduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda haklı taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.

Bu nedenlerle;

Mart ayı içinde verilmesi gereken (KDV1-2, Muhtasar, MuhSGK, Damga Vergisi, Turizm Katılım Payı, Ba-Bs, GEKAP vb.) tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesi ve mücbir sebep halinin kabulünü

Aylık prim ve hizmet belgelerinin ertelenmesini

E-Defter beratlarının yüklenme süresinin ertelenmesini

Vergi incelemelerinin ertelenmesini,

Bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına biz muhasebe meslek mensuplarının da dahil edilmesini istiyoruz.

Çok geç olmadan sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Çünkü asıl olan yaşam hakkıdır.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum