SÖĞÜT ŞENLİKLERİ BAŞLADI

SÖĞÜT ŞENLİKLERİ BAŞLADI

736. Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Şenliklerinin startı verildi.8-9-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek dev organizasyon söğütte türk büyükleri anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Vali Tahir Büyükakın tarafından yörükler eşliğinde türk büyükleri anıtına çelenk konuldu. Programın devamında  halk oyunları gösterileri sahne aldı, burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Büyükakın şenlik programı hakkında bilgiler verdi. Ata toprağında böylesine anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirten Büyükakın : "Pazar günü de sayın Başbakanımızı burada ağırlayacağız, bu vesile ile Bilecikli hemşehrilerimizi törenlere katılmaya davet ediyorum." dedi. 
Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Vali Büyükakın önderliğindeki İl protokolü Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret ederek dua etti daha sonra şifalı pilav için kurban kesilerek Hamidiye Camiinde Ertuğrul Gazi ve Türk Büyükleri adına mevlid-i şerif okunmaya başlandı.

736. Ertuğrul Gaziyi anma ve Söğüt Şenliklerinin bugünki programı Hamidiye Külliyesinde gerçekleştirilecek sempozyum ile son bulacak.

sogut-senlikleri-basladi-1.jpg

sogut-senlikleri-basladi-3.jpg

sogut-senlikleri-basladi-4.jpg

sogut-senlikleri-basladi-5.jpg
 

Bu haber toplam 7836 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum