SÖĞÜTSEN'DEN ÜRETİME DEVAM

SÖĞÜTSEN'DEN ÜRETİME DEVAM

Söğüt ilçesinde faaliyet gösteren Söğütsen Seramik A.Ş., yaklaşık 2 aydır duran üretimine kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. 

Basın mensupları ile bir araya gelen Söğütsen Seramik A.Ş. Grup Başkanı Şerafettin Aşık ile şirket yöneticileri Barbaros Peker, Oktay Yavuz, Burhan Aytekin, Aydın Şişman, şirket faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Söğütsen A.Ş. Grup Başkanı Şerafettin Aşık şirketin işleyişi, gelecek planlamasına dair bilgiler vererek basın açıklamasında bulundu.

sogutsenden-uretime-devam2.png

Söğütsen A.Ş. Grup Başkanı Şerafettin Aşık açıklamasında;“Madencilik ve Seramik istihdam, üretim kapasitesi ve teknoloji başta olmak  üzere, ülkemizin önemli kuruluşlarından olan Yıldızlar SSS Holding ülkemizin geleceğine duyduğu güven ile katma değer sağlamaya devam etmektedir.

“Yıldızlar SSS Holding, inşaat sektöründe yaşanan durağanlığa rağmen, tüketici beklentilerinin ötesinde yarattığı özgün tasarımları, yeni ebat ürünleri ile Pazar payını genişletmektedir. Ayrıca uluslar arası pazarlarda çok daha etkin yer almak için adımlar atılmakta, toplum üretim içerisinde %5 olan ihracat payımızı 5 yıl içerisinde %50 seviyesine çıkarmak hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda uluslar arası fuarlarda yeni ürünler tüketici beğenisine sunulmaktadır.

Bilecik Söğüt ilçesinde bulunan Söğütsen Seramik A.Ş. olarak, dış etkenler neticesinde, 2018 yılı son çeyreğinde ülkemizde yaşanan ekonomik daralma sonucunda, dövizde yaşanan  kur dalgalanması ve bunun etkisi ile enerji maliyetlerindeki ani değişimler neticesinde piyasa analizi yapabilmek adına arzu edilmediği üzere faaliyetlerimize ara verme kararı almıştık.

Yaklaşık 2 ay süren bu daralmanın ardından tekrar açılış sürecinde devlet büyüklerimizin, özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ve Bilecik Mileltvekilimiz Sayın Selim Yağcı’nın çok büyük destekleri olmuştur.

Milletvekilimizin gayretleri sayesinde doğalgaz ve elektrik dağıtım firmaları ile anlaşmalar yapılmış ve üretimin devamlılığı sağlanmıştır. Söğüt Fabrikamız 17.10.2018 tarihinde günlük 20.000 m2 kapasite ve 320 personelimizle açılmış olup şu an itibariyle günlük 50.000 m2 kapasiteye ulaşmıştır. Çalışan personel sayımız ise 700’ü bulmuştur. Kapalı dönemdeki işçi ücretlerinin büyük kısmı ödenmiş olup, kalan 1 aylık işçi alacağı 29 Mart tarihinde ödenerek çalışanlarımızın memnuniyeti sağlanacaktır.

Yaşadığımız bu süreci geride bırakmamızda çok büyük emeği bulunan başta Sayın Bakanımız Fatih Dönmez ve Sayın Vekilimiz Selim Yağcı’ya ve tüm devlet kurumlarının yöneticilerine müteşekkiriz.

Halen 700 kişinin istihdam edildiği Söğütsen Seramik fabrikalarında son teknoloji kullanılarak günlük 80.000 m2 yer ve duvar karosu üretilmektedir. Aynı şekilde grubumuz bünyesinde bulunan Söğüt Anatolia Seramik fabrikamız da Mart ayı içerisinde tekrar faaliyetle başlamıştır. Devreye alınması planlanan diğer üretim hatlarıyla birlikte yaklaşık 950 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. 

Aynı şekilde Yıldızlar SSS Holding bünyesinde bulunan madencilik grubumuz tarafından, Bilecik ili sınırları içerisinde yer alan pek çok maden ocağı aktif olarak çalışmakta ve bu sayede hem bölge insanına iş kapısı olmakta, hem de bölge ekonomisini zenginleştirmektedir.

Ayrıca, Çankırı Kurşunlu ilçesinde bulunan Granito Girarto A.Ş. 5 milyon m2 alan, 1.8 milyon m2 kapalı alanıyla dünyanın en büyük granit üretim tesislerinden olmak ile birlikte, tam kapasite faaliyet gösterdiğinde günlük 360.000 m2 üretim yapan tesisimiz 3000 personelle istihdam sağlaması planlanmaktadır. Bu çevrede amacımız, 2017 yılında Bilecik Valiliğince verilen “Yılın En Fazla İstihdam Sağlayan Firması” ünvanını önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek, hükümetimizin istihdam politikalarına katkıda bulunmaktadır.

Gayemiz, Osmanlının yeşerdiği bu topraklarda, geçmişten aldığımız ticari tecrübe ve yönetim kadromuz ile ülkemizin doğal kaynaklarını en verimli şekilde işleyerek ekonomimize kazandırmak ve bölge istihdamını arttırmaktadır.”

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 10925 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.