SÖĞÜT’TEN DOMANİÇ’E PEDAL ÇEVİRECEKLER

SÖĞÜT’TEN DOMANİÇ’E PEDAL ÇEVİRECEKLER

Bilecik İHH Arama Kurtarma Teşkilatı tarafından ‘Demir atlarla geliyoruz’ sloganıyla gerçekleştirile proje kapsamında Söğüt’ten Domaniç’e pedal çevrilecek. 75 kişiden oluşan kafile 101 km’lik yolu iki günde tamamlayacak. 

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Bilecik İHH Arama Kurtarma Başkanı Mustafa Söğütlü, “Pedallarımızı diriliş için çevireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Mustafa Söğütlü, proje kapsamında bu göç yolunu yeniden canlandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Anadolu Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat'ın, Batı tarafındaki uç karakolunun komutanı  Ertuğrul Gazi’ye yurtluk olarak verdiği Söğüt, kışlak olarak; Domaniç ise yazlak olarak kullanılıyordu. Fakat atalarımızın yüzyıllardır kullandığı Söğüt- Domaniç arasındaki bu göç yolu yaklaşık 100 yılı aşkın süredir, kullanılmıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Teşkilatı olarak geçen yıl Eylül ayında Domaniç’ten Söğüt’e, Ertuğrul Gazi Bey’imizin ve yanındaki 400 çadırlık Kayı Obasının  göç hadisesini anmak, diriliş ve kuruluş ruhunu hissetmek adına 75 kişinin katılımıyla bu göç yolu ilk defa yürünmüştür.

Bu yıl ise; yine İHH Arama Kurtarma Teşkilatı olarak gerçekleştirdiğimiz organizasyonda “DEMİR ATLARLA GELİYORUZ” sloganı ile atalarımızın at koşturduğu bu topraklarda tam ters istikamette, yani kışlak olarak kullanılan Söğüt’ten, yazlak olarak kullanılan Domaniç’e bu hafta sonu bisiklet sürüşü gerçekleştirilecektir.

Çok sayıda arama kurtarma teşkilatımıza mensup arkadaşımız ve  gönüllü bisikletlinin katılımı ile gerçekleşecek bu bisiklet sürüşü programını, 101 km.lik hat üzerinde iki günlük süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Amacımız; birlik ve beraberliğimizi artırmak, bu göç yolunu tekrardan canlandırarak milli ve gerçek bir tarih şuurunun oluşmasına katkı sağlamak, gençlere sportif faaliyetler konusunda destek olmak ve arama kurtarma birimlerinizi aktif halde tutmaktır” dedi. 

Söğütlü ayrıca organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.